Munkaerő kölcsönzés partner bevonásával

Nagyon sok HR osztálynak egész egyszerűen már nincs kapacitása a toborzási feladatok elvégzésére. Ez főleg abban az esetben igaz, ha nagyobb mértékű munkaerőre van szükség. Ilyen esetben nagy segítséget jelenthet egy külső partnerrel való együttműködés.

Munkaerő kölcsönzés előnyökkel és hátrányokkal is együtt jár. Mielőtt mellette döntene, érdemes megismerni a pro és kontra érveket. A szakértők is rendre hangsúlyozzák, hogy a munkaerő gazdálkodás egyik legjobban hasznosítható formája a munkaerő kölcsönzés. Ha egy cég szeretne munkaerőt kölcsönözni, akkor általában megbíz a feladatra egy HR céget, mely toborozza számára a munkaerőt. Ennek előnye, hogy mivel a munkavállaló a HR cég állományában van, ezért a cég intézi személyi állománnyal kapcsolatos összes pénzügyi és adminisztratív feladatot. Csak néhány példát említve a bér, illetve a járulékok kifizetését, a munkavállalók ki- és beléptetését, valamint a szabadságok kezelését. A vállalatnak mindössze annyi a dolga, hogy munkát ad a munkavállalónak.

A munkaerő kölcsönzés gyakorlatilag mindegyik félnek megéri. A munkavállaló folyamatos kapcsolatban áll a HR céggel, vagyis van kihez fordulnia, ha kérdése vagy problémája van. Olyan szintű kapcsolattartásról van szó, melyre egy átlag nagyvállalati HR osztálynak már nincs kapacitása. Ez a vállalat számára is előnyös, hiszen nem kell foglalkoznia a munkaerő toborzással. Ezt a munkát ugyanis elvégzi a szerződött HR szolgáltató. A kölcsönzött munkaerő bére, illetve a kölcsönzési díj leírható költségként jelenik meg a vállalat számára. Vagyis nem közvetlenül a dolgozónak kell kiutalni a bért, hanem a kölcsönző cégnek kell megbízási díjat fizetni. Hosszú távú és időszakos munkaerő kölcsönzésre egyaránt van lehetőség. A partner.jobtain.hu weboldalon bővebb információkat talál!