A parfümök legfőbb típusai

A parfüm típusok ismerete több szempontból előnyös. Aki tudja, hogy milyen illatok passzolnak hozzá a leginkább, az akár online is bátran vásárolhat parfümöt. Aki igazán tudja, hogy milyen parfümök passzolnak hozzá és az ismerősökhöz, az akár ajándékba is vásárolhat parfümöt. Ez viszont lutri tud lenni, így csak a pontos információk tudatában érdemes parfümöt ajándékozni.

Parfümök közül az egyik legnépszerűbb típus a virágos csoport. Ezek az illatok, ahogy a nevük is mutatja, elsősorban virágok felhasználása által készülnek, mint például a tubarózsa, gyöngyvirág, rózsa, ibolya és jázmin. A virágos parfümök frissek és kifejezőek. Különösen a romantikus, igazán nőies nők kedvelik ezeket az illatokat. A virágos illatokat nagyon gyakran kombinálják más típusokkal, mint a gyümölcsös vagy a keleties illatok. A keleti vagy másként orientális illatok szintén kedveltek különleges mivoltuk miatt. Ezek a titokzatos, érzéki illatok elsősorban vanília, borostyán, pézsma, kávé, fahéj, bors és szegfűszeg felhasználásával készülnek. Női, unisex és férfi parfümök egyaránt készülnek orientális változatban.

Szintén igencsak népszerűek a friss és könnyed illatú citrusos parfümök. Általában unisex illatok formájában lehet őket kapni. Leginkább citromot, limeot, narancsot és grapefruitot használnak fel ezeknek az illatoknak az előállításához. A fás illatok is egy külön kategória, viszont önmagában nem kaphatók, csak más illatokkal kombinálva. Főleg gyógynövényeket, gyantákat, virágokat és fűszereket alkalmaznak a fás parfümök megalkotásához. Az ötödik kategória a chypré, mely egy viszonylag szokatlan, ugyanakkor egyedi illat. Vannak, akik emiatt nem kedvelik, mások viszont pont ezért rajonganak érte. Érdemes megismerni ezeket az illatokat, mivel ez megkönnyítheti a döntést.