Milyen szempontokat mérlegeljünk, amikor az ezüst karkötők közül választunk?

Egy-egy ékszer kiválasztásánál bizony rettentő körültekintően kell eljárni, függetlenül attól, hogy magunknak vásárolunk, vagy ajándékba szánjuk az adott darabot. A dolgunkat persze nem könnyíti meg az óriási választék sem, lévén ma már nem feltétlenül kell elmenni a boltokba, hiszen interneten keresztül is leadhatjuk a rendelésünket.

Az ezüst karkötők esetében például nem csak a hossz számít kardinális kérdésnek. A láncos modellek esetében szerencsére ma már gyakorta találkozhatunk állítható kialakítású darabokkal, ezeknél nem áll fenn a mérethibából adódó kellemetlenség. Karpereceknél ugyanakkor nagyon kell figyelnünk a megadott hosszra, hiszen csak az optimális méret fog illeszkedni a csuklónkra. Ezek az ezüst karkötők jóval strapabíróbbak, ugyanakkor szinte sohasem állíthatók. Ennek tükrében mindig mérjük meg kezünket, mielőtt rendelnénk. Ugyancsak nagy hangsúlyt kell fektetni a vastagságra. Férfiaknak optimálisabb egy vaskosabb kialakítás, ám a hölgyek csuklóján a finomabb ezüst karkötők mutatnak igazán.

Erre gyakorta nem kerül elegendő figyelem, ám érdemes az ékszer súlyával is számolni. Az ezüst karkötők viselése ugyanis csak abban az esetben lesz komfortos, ha nem érezzük azt, hogy húzza a kezünket. Ugyanezen oknál fogva kell a hosszt is jól meghatározni, ugyanis ha az már 1-2 centiméterrel meghaladja a szükségest, akkor fennakadhat az ékszer, ami nem csak roppant zavaró, de egyben balesetveszélyes is. Tartsuk szem előtt a stílus kérdését is. Az ezüst karkötők esetében rengeteg változattal találkozhatunk, ám jellemzően egy adott darabot fogunk folyamatosan hordani. Így tanácsos úgy döntenünk, hogy a választott ékszer lehetőleg minden ruhánkhoz és egyéb kiegészítőnkhöz passzoljon. Gyakorta optimálisabb egy letisztult modell mellett határozni és különböző charmok használatával időnként feldobni a megjelenését.