Lakberendezés ötletek kicsi lakásokhoz

A kis alapterületű lakások feladják a leckét a tulajdonosoknak, hiszen úgy kell berendezni a teret, hogy minden elférjen, ne tűnjön zsúfoltnak a helyiség és még esztétikus is legyen az enteriőr. Szerencsére néhány praktikus ötletnek hála, a kis lakásokból is sokat ki lehet hozni.

Lakberendezés tekintetében a kicsi lakások még a szakembereknek is komoly fejtörést okoznak. Ma már online is számos tippet, ötletet lehet találni, melyeknek hála a lakás esztétikus és praktikus lehet egyben. Ha szeretnénk egy-egy helyiséget leválasztani vagy több kisebb szobára osztani, akkor a mobil válaszfal alkalmazása sokat segíthet ebben. Ezeket a válaszfalakat akár a mennyezetig is ki lehet húzni és nagyon egyszerűen lehet mozgatni. Amellett, hogy nagyon praktikus ez a megoldás, még esztétikus is, így modern stílusú lakásokban és irodákban is kiválóan alkalmazható. A másik hasznos opció a falfelületek kihasználása polcok, bútorok felfúrásával. Ennek köszönhetően a lakás nem fog zsúfoltnak tűnni. A kicsi lakások esetében nagyszerűen lehet játszani az optikai megoldásokkal. Például a világos színekkel tágasabbnak fog tűnni a helyiség. Viszont, ha a sötét színek uralkodnak, akkor csak még kisebbnek érződik a tér.

Az optikai megoldásokhoz tartozik még a tükör is, melynek segítségével a térérzet kiválóan növelhető. Ráadásul dekoráció gyanánt is tökéletes. Ha az ágy alatt van tér, akkor azt sem érdemes üresen hagyni, hanem célszerű kihasználni ezt a részt tárolás céljából. Ennek köszönhetően úgy tudod növelni a tárolóhelyek számát, hogy közben a lakótér területéből nem veszel el. A bútor választásnál azokat a darabokat javasolt előnyben részesíteni, melyek multifunkcionálisak. Például az ágynemű tárolóval is rendelkező ülő- és fekvőfelületek nagyon praktikusak.