Migrén ellen természetes megoldások

A migrén egy olyan idegrendszeri betegség, melyre a mai napig nincs konkrét gyógymód, azonban vannak olyan módszerek, illetve praktikák, melyek segíthetnek a panaszok enyhítésében. Különösen az életmódbeli változtatások ajánlottak.

Migrén ellen többféle opció rendelkezésre áll. Elsősorban azonban érdemes tudni, hogy vannak-e olyan tényezők, melyek előidézik a panaszokat. Nagyon sokan bizonyos ételek, italok fogyasztása után tapasztalják a tüneteket. Az alkohol, főként a vörösbor és a sör, a nagy mennyiségű koffein, a sokáig érlelt sajtok, némely fűszerek és a konzervek némely emberek esetében előidézhetik a problémákat. Ezekben az ételekben olyan anyagok találhatók meg, mint a dopamin és a tiramin, melyek fontos előanyagai az idegrendszerben fontos szerepet betöltő átvivő anyagoknak. Érdemes azzal is tisztában lenni, hogy a koplalás is járhat migrénnel, így jobb ezt elkerülni és törekedni a rendszeres étkezésre. A stressz szintén előidézheti a migrént. Sokan arról számolnak be, hogy egy stresszes időszakot követően, a pihenés során jelentkezett a fejfájás.

Némelyeknél az erős szagok és fények okoznak problémát. Ezek lehetnek kellemes vagy kellemetlen illatok egyaránt. Viszont, ami a legtöbb embernél problémát okoz, az nem más, mint a szélsőséges időjárási jelenségek, például a frontok, melyek ellen nagyon nehéz védekezni. Ha már kialakult a migrén, akkor a sötét, csendes szobában való pihenés hozhat mielőbbi enyhülést. Emellett érdemes lehet kipróbálni a Dolixirt is, mely egy kizárólag természetes összetevőket tartalmazó készítmény. Többek közt vadgesztenyét, kurkumát, gyömbért, kamillát, eukaliptuszt és kollagént tartalmaz. A készítmény praktikus spray kiszerelésben kapható, így helyileg, a probléma forrásán is lehet alkalmazni.