Jól jöhet egy érzékelővel ellátott kulcstartó

Kulcsaink fontosságáról általában akkor győződünk meg igazán, amikor nem találjuk azokat, ez pedig jellemzően mindig a legrosszabbkor történik. Előzetesen el sem tudjuk képzelni, hány olyan pont van otthonunkban, ahol észrevétlenül képes megbújni egy kulcscsomó, a nagy sietségben így szinte esélyünk sincs gyorsan megtalálni elhagyott kiegészítőnket.

Ilyenkor hatalmas segítséget jelenthet egy olyan kulcstartó, ami beépített jelzővel rendelkezik. Ez a modern kor egyik leghasznosabb vívmánya, hiszen egy apró kütyüről van szó, ami évekig üzemel elemcsere nélkül és csak egyetlenegyszer szükséges összepárosítani telefonunkkal. Onnantól kezdve a megfelelő gomb lenyomását követően a kulcstartó hangot, illetve fényt bocsát ki magából, így megkönnyítve a megtalálását. Azt is érdemes szem előtt tartanunk, miszerint egy ilyen eszköz ma már nem jelent különösebben nagy kiadást és rengeteg kellemetlenségtől megkímélhet minket, így beszerzése erősen ajánlott. Önmagában azonban nem feltétlenül elegendő, mégpedig a mögöttes technológia miatt.

Tudniillik ezek a berendezések jellemzően Bluetooth segítségével kommunikálnak a telefonnal, ennek azonban van egy bizonyos hatósugara, ami maximum 10-20 métert jelent. Ez egyben azt is jelenti, miszerint az ilyen kulcstartó csak abban az esetben jelent hathatós segítséget, ha otthonunkban keverjük el valahová a csomót, azaz amennyiben útközben hagytuk el azt, akkor szinte esélytelen, hogy megtaláljuk így. Ezért mindenképpen tanácsos egy hagyományos kulcstartó használata is. Ez utóbbinak nem kell túlságosan nagynak lenni, ám azért legyen észrevehető, sokkal fontosabb, pontosan milyen információk olvashatók le a felületéről. Feltétlenül gravíroztassuk bele a telefonszámunkat, ám mellőzük az olyan adatokat, amikből kitalálható, hogy hol és milyen zárakat nyitnak a kulcsok.