A süngomba pozitív hatásai a szervezetre

Köztudott, hogy a kínai hagyományos orvoslás rendkívül hatékony és nagyon sok hasznos, egészség támogató módszert, növényt és anyagot tartalmaz. A modern orvostudomány csak nemrég kezdett foglalkozni a hagyományos orvoslás kutatásaival, azok előnyeivel.

Süngomba elsősorban a benne lévő rengeteg hasznos bioaktív anyagnak köszönhetően olyan hatásos. Nagyon jellegzetes kinézete van, mivel növekedés közben nagyon hasonlít az oroszlán sörényére. Általában félgömb alakú és fehér színű, akár az állatok királyának sörénye vagy egy idős ember fehér szakálla. Az elterjedt megnevezés a süngomba, de gyakran nevezik oroszlánsörény-gombának is megjelenéséből adódóan. A japánok yamabushitake néven nevezik, míg Kínában a majomfej-gomba terjedt el. A süngombáról csak kevés információnk van, azonban ezek alapján az eredmények nagyon bíztatóak és érdemes alkalmazni. A modern tudomány csak nemrég fedezte fel ezt a gombát, mely az ázsiai emberek számára egyáltalán nem ismeretlen. Az biztos, hogy számos egészségvédő vegyületet tartalmaz, melyek közül mindenképp meg kell jegyeznünk a béta-glükánt és az antioxidánsokat.

A kutatások egyelőre gyerekcipőben járnak a témában. Az viszont egyértelműen látszik, hogy a süngomba, más gyógygombákhoz hasonlóan nagyon jó hatással van a szervezetre nézve. Az eddigi kutatások alapján segít csökkenteni a szervezetben lévő gyulladásokat, illetve javítja a kognitív funkciókat. Természetes nootropikum, mely azt jelenti, hogy a szellemi teljesítményt képes serkenteni. De, akár a szorongás és a depresszió ellen is hatékonyan bevethető. Káros mellékhatásoktól pedig nem kell tartani. Utóbbit nem csak állat-, hanem emberkísérletek is igazolják, melyek eredményei igazán meggyőzőek. Ha még nem próbáltad, érdemes adni neki egy esélyt.