Ismerd meg a világ 7 csodája felsorolást!

A világ hét csodája nem ismeretlen a többség számára, hiszen az iskolai tananyag részét is képezi. Ugyanakkor érdemes tudni, hogy 2007-ben megválasztották a világ hét új csodáját, melyek százhetvenhét csoda közül kerültek kiválasztásra.

A világ 7 csodája felsorolás 2007. július 7-én született. Az új listára a világ minden tájáról lehetett szavazni. A százmillió szavazat összesítését követően megszületett az új lista. Erre azért került sor, mert az egykori világ hét csodája, melybe a halikarnasszoszi mauzóleum, az egyiptomi pharoszi világítótorony, az epheszoszi Artemisz-templom, a babiloni Szemiramisz függőkertje, a rodosszi kolosszus, az olümpiai Zeusz-szobor és a gízai nagy piramis. Utóbbit leszámítva az összes ókori csoda megsemmisült tűzeset vagy földrengés következtében. A világ 7 új csodája lista egyike a megváltó Krisztus szobor, amely Brazília meghatározó jelképe monumentális méreteivel, vagyis harmincnyolc méteres magasságával és huszonhét méteres fesztávolságával. Elképesztő méreteivel a hétszáz méter magas Corcovado-hegyen magasodik a Rio De Janeiro fölé.

A lista olyan romvárosokat is tartalmaz, mint Chichén Itza és Macchu Pichu. Továbbá a listán helyet kapott Petra romvárosa is. A listán megtalálható még a gyönyörű, indiai Tádzs Mahal, melyet a helyiek a szeretet szimbólumának tartanak, mivel a palotát egy indiai mogul építette szerelme jeléül feleségének. Ezenkívül olyan jelentős csodák egészítik ki a listát, mint a Colosseum és a Kínai Nagy Fal. Mindkettő az ókorban épült és országa legkiemelkedőbb jelképe, melynek köszönhetően évről-évre vonzzák a látogatókat. Ha szeretnéd élőben is megtekinteni ezeket a csodákat, akkor érdemes az utasbiztosításról is időben gondoskodnod. Erről az axa-assistance.hu weboldalon tájékozódhatsz!