Egy flaska mindig remek szuvenír egy legénybúcsúba

Egy legénybúcsú mindig különleges alkalomnak számít, hiszen ilyenkor a vőlegény még utoljára elmehet dorbézolni egyet a barátaival, mielőtt megházasodna. Ezért aztán a barátok általában tesznek is róla, hogy ez az este örökre emlékezetes maradjon és még hosszú évek elteltével is emlegesse azt az érintett. Noha a lánybúcsúval ellentétben ez az összejövetel nem kifejezetten az ajándékokról szól, azért alapszabály, miszerint nem illik üres kézzel menni.

Amennyiben pedig valamilyen meglepetéssel készülünk, akkor mi is lehetne alkalmasabb erre a célra, mint egy gyönyörű flaska. Tudniillik még az első koccintás is jobban esik a saját laposüvegből töltött itallal, arról nem is beszélve, hogy ez az ajándék a jövőben is jó szolgálatot tehet, amikor a baráti társaság alkalmanként összeül egy kis mulatozásra. Tekintettel arra, miszerint egy ilyen eseményt általában szeretünk humorral megfűszerezni, elengedhetetlen, hogy némi csavart vigyünk a megvalósításba. Természetesen a jóízlés keretein belül maradva egy vicces felirat, vagy kép igencsak fel tudja dobni a hangulatot, ezért a flaska gravíroztatása ilyenkor elmaradhatatlan kiegészítő. Ráadásul, ha úgy döntünk, hogy komplett készletet vásárolunk, akkor egyúttal névre szóló poharakat is készíttethetünk.

Noha ez esetben a flaska inkább amolyan mókás szuvenírnek számít, mindenképpen fektessünk nagy hangsúlyt arra, hogy a lehető legjobb darabot válasszuk. Szerencsére ma már óriási kínálatból szemezgethetünk és a klasszikus megoldások mellett egész extravagáns modelleket is találhatunk. Legyünk azonban rendkívül körültekintők. Nagyobb baráti társaság estében törekedjünk arra, hogy kellő űrtartalommal rendelkező flaska kerüljön a kosarunkba, hiszen egy átlagos méretű példány nem sokáig szolgálja ki az italozókat. A színeknek ilyenkor talán nincs túl nagy jelentősége, bár kétségtelen, miszerint egy modern, matt fekete darabbal nem tudunk mellé lőni.