Fürdőszoba WC modern kivitelben

A falra szerelhető WC manapság hatalmas népszerűségnek örvend, egyre többen szeretnének ilyen típusú megoldást a mellékhelyiségbe, fürdőszobába. A modern kialakítás és az esztétikus megjelenés hozzájárul ahhoz, hogy a végeredmény valóban tetszetős legyen.

Fürdőszoba WC tekintetében manapság az egyik legpopulárisabb és egyben legmodernebb kialakítás a falra szerelhető opció. Ahhoz, hogy egy ilyen típus megvalósítható legyen elsősorban helyre van szükség, hogy kényelmes használhatóságra kerüljön sor. A legkisebb hosszirányú méret ötven centiméter. A burkolat, a falsík mögött kialakítható tartály és szerkezet vastagsága a legvékonyabb tartállyal együtt is tizenkét-tizenöt centiméter. Ha lehet terjeszkedni a falba befele, akkor nem szükséges ezt a vastagságot hozzáadni a fali WC csésze méretéhez. Ellenkező esetben a WC csészével és a csökkentett vastagságú WC tartállyal együtt a méret már hatvanöt centiméter. Annak érdekében, hogy kényelmesen lehessen a WC-n ülni, további legalább fél métert kell még hozzászámolni.  A hosszirányú minimális méret tehát száztíz centiméter.

A WC csészének legalább harmincöt centiméter szélesnek kell lennie. Emellett az is fontos, hogy a mellékhelyiségben kényelmesen el lehessen férni, tehát a combnak és a vállaknak is legyen helye, ezért a mellékhelyiségnek legalább egy méter szélesnek kell lennie. Habár a fürdőszobai WC esetében ezt némileg lehet csökkenteni. Sőt, akár a sarokban is ki lehet alakítani a falsík mögötti WC-t, melynek köszönhetően további helyet lehet megspórolni. A beépített WC kialakításához mindenképp szakember segítségét kell kérni. Belsőépítészeti megoldásokkal igazán esztétikus fürdőszobákat lehet kialakítani. A fürdőszoba-felújítás-boys.hu weboldalon bővebb információk is találhatók!