Milyen szempontok alapján történjen a cPanel tárhely kiválasztása?

Ahhoz, hogy a választott tárhelyszolgáltatás minden szempontból megfeleljen igényeinknek és hosszú távon is megelégedéssel használhassuk, jó néhány szempontot vizsgálnunk kell, még a megrendelést megelőzően. Ezek közt pedig szép számmal akad olyan, amiről elsőre talán nem is gondoltuk volna, hogy döntő befolyással bírhat.

Mind közül a legfontosabb a cPanel tárhely mérete. Ez egyfelől azért is kardinális kérdés, mert a rendelkezésünkre álló tárterület gyakorta összhangban van az erőforrások kapacitásával, mint amilyen például a sávszélesség. Kisebb háttértár ugyanis zömében olyankor elegendő, amikor személyes blogot, vagy szolgáltatásunk portfóliójáról szóló pár oldalas honlapot üzemeltetnénk. Ilyen esetekben komfortos megoldást jelent egy pár gigabyte-os cPanel tárhely is, hiszen a weboldal struktúrája mellett maximum a képek és 1-1 videó foglal némi helyet. Egy komolyabb webáruház kapcsán azonban jóval nagyobb cPanel tárhely szükségeltetik, hiszen nem ritkán több ezer termék leírása és fotói is megtalálhatók az oldalon.

Ugyancsak fordítsunk nagy figyelmet a kezelhető domainek, email fiókok számára. Szerencsére egyre kevésbé jellemző, hogy ezeket korlátoznák és a minőségi cPanel tárhely szolgáltatók már a legkisebb csomaghoz is korlátlan mennyiséget engedélyeznek. Ugyanez a helyzet a sávszélesség kapcsán is. Mivel ma már hatalmas kínálat érhető el, törekedjünk arra, hogy olyan kiszolgáló mellett tegyük le a voksunkat, ahol nem kell feleslegesen nagy csomagot megrendelnünk a szükséges kiegészítők és funkciók eléréséért. Mielőtt döntenénk, feltétlenül olvassunk utána az adott cPanel tárhely felhasználói véleményeinek. Ezek az információk ugyanis első kézből születnek és nagyban megkönnyíti a választásunkat. Ne felejtsük el, hogy a tárhelyszolgáltató megbízhatóságán akár a teljes projekt sikeressége is múlhat.