Eredeti, vagy utángyártott Epson tintapatron a jobb választás?

Amikor nyomtatóvásárlás mellett határozunk, akkor általában két kérdés okozhat komolyabb dilemmát. Az egyik, hogy milyen technológia mellett tegyük le a voksunkat. A tintasugaras változatok ugyan otthoni használatra még mindig elterjedtebbek, ám a lézeres megoldások is egyre olcsóbbak. Ilyenkor mérlegelni kell az előnyöket és a hátrányokat, no és persze azt is, melyik márka mellett határozzunk.

Ekkor fontos szem előtt tartanunk, miszerint egy Epson tintapatron kiváló minőségű nyomat elkészítésére képes, ráadásul a legújabb gépek már külső tartállyal rendelkeznek, ez pedig nem csak az utántöltést egyszerűsíti le jelentősen, hanem rendkívül költséghatékonnyá is teszi a nyomtatást. Azonban akkor sem kell aggódnunk, ha egy hagyományos, fejjel egybeépített kialakítású darab mellett döntünk. Tudniillik szinte az összes típushoz elérhető már utángyártott Epson tintapatron is, ezek pedig jellemzően az eredeti kellék árának töredékéért beszerezhetők. Joggal merülhet fel persze a kérdés, miszerint van-e alkalmazásuknak bármiféle hátulütője.

A gyakorlat azt mutatja, hogy bár az ezredforduló idején még előfordultak kétes minőségű utángyártott darabok, ma már a megbízható helyről beszerzett ilyen Epson tintapatron a gyárival teljesen megegyező kvalitással rendelkezik. Ez magára a kellékre is igaz, valamint az elkészült nyomatra is. Tekintettel arra, miszerint az eredeti patronhoz képest akár töredékáron is beszerezhetőek ezek, nagyobb kapacitásigény esetében feltétlenül számolnunk kell alkalmazásuk lehetőségével. Annak érdekében, hogy a nyomtató hosszú ideig hibamentesen üzemeljen, feltétlenül ügyeljünk az időszakos karbantartások elvégzésére, illetve az Epson tintapatron cseréjénél pontosan úgy járjunk el, ahogy az a felhasználói kézikönyvben szerepel.