Jó, ha mindig van nálunk egy minőségi bicska

Nincs is annál kellemetlenebb élmény, mint amikor egy elhagyatott útszakaszon, netán éjszaka lerobban az autónk és nincs nálunk semmilyen szerszám, amivel a javítást elvégezhetnénk. Ugyanez a helyzet túrázás, szabadtéri grillezés, vagy bármilyen elfoglaltság esetén, ahol nincsenek a közelben elérhető szerszámok.

Ezért aztán felettébb célszerű, ha mindig van egy bicska a zsebünkben, vagy karnyújtásnyira az autóban. Így ugyanis soha nem leszünk teljesen kiszolgáltatott helyzetben, hiszen szeletelni, csupaszítani bármikor tudunk majd. Ráadásul azt se felejtsük el, miszerint manapság már kiváló multifunkciós darabok is elérhetők a boltok polcain. Amennyiben gyakorta előfordul, hogy csavaroznánk, reszelnénk, illetve ollóval vágnánk valamit, akkor tanácsos egy ilyen bicska mellett letenni a voksunkat. Tekintettel arra, hogy számtalan különféle variáció közül választhatunk, feltétlenül gondoljuk át alaposan, milyen funkciók elengedhetetlenek a számunkra. Emellett ugyancsak fektessünk nagy hangsúlyt a minőség kérdésére.

Tudniillik egy multifunkciós bicska vonatkozásában is a megbízhatóság a legfontosabb tényező. Megeshet, hogy ez utóbbi némi plusz kiadással jár vásárláskor, ám hosszú távon mindenképpen megéri egy kicsivel többet szánni erre az eszközre. A valóban nívós darabok ugyanis kifejezetten időtállók és strapabírók. Még rendszeres használtuk mellett sem kell attól tartanunk, hogy egyszer csak eltörik, vagy tönkremegy valamelyik funkciójuk. Sokan nem gondolnak rá, ám a méret is meghatározó szempont, főképp, ha a bicska jellemzően a zsebünkben tölti ideje nagy részét. Ilyenkor úgy válasszunk, hogy hordása ne okozzon kényelmetlenségeket, mert annak szinte biztosan az lesz a vége, hogy kitesszük valahová és ott is hagyjuk, így pedig pont a legfőbb előnyéről, a mobilitásról kell lemondanunk.