Az adatvédelem kulcsa lehet a sérülékenység vizsgálat

Manapság a különböző okos eszközök használata alapdologgá vált. Éppen ezért merül fel a probléma, hogy a magánélet és a munka ügyei gyakran összemosódnak. Például otthon kerül megtekintésre a céges levelezés, vagy fordítva.

Az informatikai rendszerek biztonsága rendkívül fontos, ezért ajánlott egy sérülékenység vizsgálat időközönkénti lebonyolítása. Ebben nyújt szakértői segítséget az Obex Consulting. A cég célja, hogy minden ügyfele biztonságban tudhassa vállalkozása ügyeit, adatait, dokumentumait. Mindezt pedig etikus hacker szolgáltatás keretein belül sérülékenység vizsgálattal, penetrációs teszt elvégzésével, továbbá IT biztonság tanácsadással és IT biztonság képzéssel kívánják elérni. Az obexconsulting.hu weboldalon található referencialista ékes bizonyítéka a kiváló munkájuknak.

A sérülékenység vizsgálat egy javarészt automatizált tesztelési folyamat, mely során láthatóvá válnak az informatikai rendszerek pajzsán lévő rések. Ennek tudatában pedig egyszerűvé válik egy hackertámadás elleni védekezés. Az Obex Consulting internet felőli sérülékenység vizsgálatokkal foglalkozik. A teszt során hálózati enumeráció, ismert sérülékenység keresés, webalkalmazás aktív és passzív szkennelése, illetve információ kitakarás ellenőrzés is történik. A sérülékenység vizsgálat eredménye kiváló összképet mutat egy weboldal vagy alkalmazás biztonsági állapotáról. Érdemes erre a feladatra megbízható szakembereket, etikus hackereket felkérni, hisz az információbiztonság egy cég életében hatalmas horderővel bír. Az Obex Consulting képzett csapata pedig a vizsgálat és tesztelések elvégzése mellett fejlesztések során vagy a kollégák oktatásában is segítséget tud nyújtani. Keressék őket bizalommal!