A klikkes vinyl padló vízállósága egy óriási előny

A járófelület kialakítása mindig egy sarkalatos pontja a kivitelezésnek, függetlenül attól, hogy saját otthonunkról, vagy épp egy üzlethelyiségről is legyen szó. Kiemelt figyelmet kell fordítani a látványra, hiszen ideális esetben hosszú évekre választunk, ám emellett legalább ilyen fontos szempont az is, hogy a burkolat kellően ellenálló legyen a külső behatásokkal szemben.

A klikkes vinyl padló több szempontból is kiváló alternatívát jelenthet. Egyfelől ma már számtalan kivitelben kapható, így biztosan megtaláljuk a nekünk tetsző kialakítást és mintát. Létezik belőle vékonyabb, illetve vastagabb változat is, utóbbit kifejezetten nagy igénybevételű helyekre tervezték. A klikkes vinyl padló kopásállósága kiemelkedő, főképp a laminált megoldásokhoz viszonyítva. Ennek köszönhetően irodákban, boltokban is bátran alkalmazható. Ilyenkor ragasztással is hozzáerősíthető az aljzathoz, de ez a lépés akár el is hagyható. Tudniillik a jól átgondolt pattintós illesztésnek köszönhetően masszívan tart, ráadásul is telepítése is roppant egyszerűen kivitelezhető.

A klikkes vinyl padló egyik legnagyobb előnye azonban a vízállóságában rejlik. Laminált megoldások esetében ugyan a természetes hatás könnyedén elérhető, azonban a nedvesség nagyon komoly rizikót jelent. Még kisebb mennyiségű folyadék is képes púpossá tenni a lapot, ilyenkor pedig nincs más megoldás, mint annak cseréje. Ez azonban gyakorta nagyon komoly kellemetlenségekkel jár együtt. Ezt persze elkerülhetjük járólap alkalmazásával, ám az hideg, törékeny és a későbbi bontása is igen nagy kihívást okoz. A klikkes vinyl padló ezzel szemben nem csak könnyedén lerakható és felszedhető, de jól bírja az igénybevételt is és otthonunk összes helyiségében használható, ami valljuk be, hatalmas könnyebbséget jelenthet.