A geotextília alkalmazásának előnyei

Egyre többen törekednek a szép, esztétikus kert kialakítására. Ehhez nem csupán virágültetésre, rendszeres fűnyírásra van szükség, hanem akár olyan anyagok alkalmazására, melyek megkönnyítik az ember dolgát és növelik a kert esztétikáját.

Geotextília használata több szempontból is előnyös a kertben, az átlagemberek számára. Ez a szintetikus, áttetsző anyag kiválóan alkalmas a talaj jellemzőinek javítására, ezért számos infrastrukturális területen hatékonyan tudják használni. Csak néhány példát említve, szikkasztáshoz, hulladéklerakókhoz, utakhoz, kikötőkhöz, vízelvezető rendszerekhez, illetve akár magán projektekhez is. A geotextília akár a sunikft.hu webáruház kínálatából is megvásárolható, még pedig nem-szőtt, tűnemezelt formában. A legtöbb magánszemély a kertben alkalmazza a geotextíliát, még pedig a tavakl szigetelésénél vagy a murva, esetleg fenyőmulcs alatt. Előbbi esetben a fólia alá kell helyezni, így növelhető a szigetelés mértéke, valamint megakadályozható, hogy a talajban lévő kövek és törmelékek kárt tegyenek a fóliában.

A fenyőmulcs és a murva esetében szintén nagyon hasznos a geotextília alkalmazása, mivel így a fenyőmulcs tartósabbá válik, mert nem tud érintkezni a talajjal. Ennek nagy előnye, hogy kevésbé komposztálódik, vagyis a talajvízmegtartó képessége sokat javul. Ennek következtében kevésbé kell aggódni a gazosodás miatt és a növényeket is kevésbé kell öntözni, ugyanis enélkül is igazán szépek maradnak. A geotextíliának köszönhetően kevésbé melegszik és ami még fontosabb kevésbé szárad ki a föld, ezért nem kell aggódni a folyamatos, akár napi öntözés miatt. Az élet egyszerűbbé, a kert pedig szebbé válik. A sunikft.hu webáruházban bővebb információkat is megtudhat ennek kapcsán és a kínálatot is megtekintheti!