A Foci eb minden híre online

Nem kell focirajongónak lennie ahhoz, hogy tudja, hogy az UEFA EURO labdarúgó-bajnokság a világ egyik legrangosabb nemzetközi futballversenye (vagyis a FIFA világkupája után). A bajnokságon Európa legjobb futball nemzetei versenyeznek a trófeáért, négyévente egyszer.

Foci eb részletei elolvashatók a focieb2021.hu weboldalon, tehát nem árthat benézni hozzánk, ha önt is az idei legizgalmasabb meccsek érdekelnék. Az 1960-ban alapított torna 2020-as kiadásának a verseny 60. évfordulóját kellett volna ünnepelnie. Erre az alkalomra ahelyett, hogy a szokásos módon egy stadionban játszottak volna, a mérkőzéseket 12 különböző stadionban kellett volna játszani, 12 különböző európai országban, az elődöntőket és a döntőket a londoni Wembley stadionban rendezték volna. A koronavírus kitörése miatt azonban az Euro 2020-at 2021 nyarára halasztották. Aleksander Čeferin, az UEFA elnöke kijelentette: „A futball felemelő és hatalmas erő a társadalomban. Az a gondolat, hogy üres stadionokban, elhagyatott rajongói zónákkal ünnepeljük a páneurópai futballfesztivált, miközben a kontinens elszigetelten otthon ül, örömtelen lett volna és nem fogadhatjuk el, hogy így ünnepeljük a verseny 60. évfordulóját. ”

2021 április elején az olasz kormány szerint előreláthatólag ismét biztonságban lehet 25% -os befogadóképességgel otthont adni a stadionokban, amint azt a Federcalcio Italiana megerősítette. Az Olimpiai Stadion valamivel kevesebb, mint 20.000 szurkolót fogadhat. Az UEFA EURO 2020 június 12. és július 12. között zajlott volna le 12 európai városban: Róma, Koppenhága, Bukarest, Amszterdam, Dublin, Bilbao, Budapest, Glasgow, Baku, München, London és Szentpétervár. Az UEFA szeretné megnyugtatni a meglévő jegyvásárlókat és vendéglátóipari ügyfeleket arról, hogy ha nem tudnak részt venni a 2021-es tornán, akkor a jegyeiket és csomagjaikat teljes mértékben visszatérítik. További részleteket a focieb2021.hu weboldalon talál.