Pontokba szedés – A szövegírók legjobb barátja!

A pontokba szedés nagyon hasznos és szinte bármely szöveg esetén használható. Csak előnye lehet annak, ha egy szöveget tördelsz. Nem csoda, hogy a szövegírók is előszeretettel nyúlnak ehhez a módszerhez és alakítják át a szövegeket ennek megfelelően. Az alábbiakban eláruljuk, hogy milyen előnyei vannak, ha egy szöveget pontokba szedsz!

A pontokba szedés előnyeiről itt tájékozódhatsz bővebben! Gyakorlatilag bármilyen szöveget lehet tördelni, például egy hírlevelet, blogot vagy termékleírást és még hosszan lehetne sorolni a különféle szövegtípusokat. Természetesen a túlzott pontokba szedés pont ellenkező hatást kelt, azonban egy profi szövegírónak nem jelenthet gondot a szöveg pontokba szedése. A sortördelésnek nagyon sok előnye van. Képzelj el egy több ezer karakteres szöveget egyben. Valószínűleg te sem szívesen állnál neki elolvasni. Nem csoda, hiszen szó szerint átláthatatlannak és unalmasnak tűnik egy ilyen szöveg. Viszont egy kis pontokba szedéssel csodát lehet művelni! Ha még alcímeket is használsz és a lényeget is kiemeled, biztos lehetsz benne, hogy a látogató nem távozik anélkül a weboldalról, hogy átolvasná a cikket!

A pontokba szedés rendkívül nagy szabadságot ad az író számára. Ráadásul az átláthatóság mellett sokkal könnyebben emészthetővé is válik a szöveg, így tudományos szövegek esetében is kiváló módszer. Arról már nem is beszélve, hogy SEO, vagyis keresőoptimalizálás szempontból is nagyszerű a pontokba szedés. A pontokba szedés által arra is lehetőséged van, hogy kiemeld a lényegi részeket és ne össze-vissza legyen a szövegben. Éppen ezért azt javasoljuk, hogy élj a pontokba szedés adta nagyszerű lehetőségekkel, biztosan megfogod kedvelni ezt a kiváló módszert! Bővebb információkért látogass el a atpszovegiras.hu weboldalra!