A betonblokk alkalmazásával rengeteg időt megspórolhatunk

Az állattartásban, a mezőgazdaságban és általánosságban az ipari vállalkozások kapcsán óriási jelentősége van a hatékonyságnak és ezzel együtt a gyorsaságnak is. Egy-egy beruházást időnként villámgyorsan kell kivitelezni, elég, ha csak a vetőmagok, vagy épp a termények tárolásáról, illetve a jószágok elhelyezéséről van szó. Az ezekhez kapcsolódó szerkezetek megválasztása így nagy körültekintést igényel.

Ebben a mai, modern betonblokk hatalmas könnyebbséget jelent. A hagyományos megoldásokkal szemben ugyanis ezek az elemek számtalan előnnyel rendelkeznek. Egy hétköznapi falazat felállítása komoly szakértelmet követel, nem beszélve az alapanyag szükségletről és a folyamathoz szükséges időről. A betonblokk ezzel szemben szinte megszólalásig úgy néz ki, mint egy építőjáték, sőt, kis túlzással az alkalmazás során is úgy kell eljárni, mintha ilyen kockákat építenénk össze. A fülek tökéletes egymásba illesztést tesznek lehetővé, ráadásul a blokkok mérete úgy lett meghatározva, hogy ehhez daru közbeiktatása sem kell.

Tudniillik egy ilyen betonblokk akár targoncával, vagy rakodógéppel is kényelmesen mozgatható, így a konstrukció széles körű alkalmazása sem igényli az eszközpark jelentős kibővítését. Ebből következik az is, miszerint az egységek könnyen áttelepíthetők, ez pedig gyakorta döntő befolyással bírhat. Különösképp a mezőgazdaságban jelent nagy könnyebbséget a betonblokk, lévén a termény, vagy épp a munkagépek raktározása, illetve a vetőmagok kapcsán a térelválasztás így roppant kényelmesen és mobilankivitelezhető. Specifikus, kiegészítő sátorrendszerek segítségével pedig akár komplett tárolók kiépítése és áthelyezése is napok, sőt akár órák alatt megoldható. Ezzel a metódussal rengeteg időt, energiát és persze kiadást is megspórolhatunk, így a betonblokk használata hosszú távon sokszorosan megtérülhet.