A távolságtartó tartós és kényelmes megoldást kínál

Legyen szó akár saját ingatlanunk felépítéséről, egy garázs, vagy pince kialakításáról, illetve hatalmas beruházásokról, az egyik legfontosabb tényező minden esetben az idő és persze a különféle alapanyagok minősége. Utóbbi könnyedén ellenőrzés alá vonható, ám az előbbi esetében apróságokon is múlhat az eredményesség. Különösen igaz ez az igazán fontos kulcsmozzanatoknál, mint amilyen például az alap kiépítése.

Ennek során ugyanis az sem mindegy, milyen távolságtartó alkalmazásával történik a kivitelezés. A régi, hagyományos módszer, mint amilyen például a fa, ugyan olcsón hozzáférhetők, ám nem feltétlenül alkalmasak precíz mérésekre. A folyamatos innovációknak köszönhetően azonban a mai, modern megoldások már minden szempontból kifogástalannak tekinthetők, ám a távolságtartó megválasztásánál még így is nagyon alapos megfontolásra van szükség. Ennek egyik oka, hogy ha nem a megfelelő modell mellett tesszük le a voksunkat, az akár a betonelemek elmozdulásával is járhat, ennek pedig hosszú távon komoly következményei lehetnek.

Emellett az is nagyon sokat nyom a latban, hogy ma már óriási a távolságtartó választék, ezért aztán nem egyszerű eldönteni, pontosan melyik darab a legideálisabb az elvárásainkhoz. Nagyobb kivitelezések kapcsán, ahol monumentális egységekkel történik a munkavégzés, feltétlenül masszív, strapabíró és magas szakítószilárdságú típusra van szükség. Ilyenkor az acél, illetve bizonyos esetekben az alumínium távolságtartó jöhet szóba. Kisebb projektek vonatkozásában ugyanakkor kitűnő megoldást jelent a PVC, hiszen nem csak olcsó, de roppant ellenálló is, arról nem is szólva, miszerint rendkívül egyszerűen méretre szabható. Ez a kérdés tehát korántsem egyszerű, így kétség esetén feltétlenül kérjük ki tapasztalt szakember tanácsát, hiszen nagyon sok múlik azon, jól választunk-e.