A falióra története és típusai

A faliórák az évszázadok során az egyszerű napórákból bonyolult mechanikus eszközökké fejlődtek, majd a technológia fejlődésével egyre kisebbek és modernebbek lettek, hogy minden igényt kielégítsenek.

A falióra első példánya a 14. században jelent meg Európában és súlyokkal működött. Ezek a korai órák nem voltak túl pontosak, de jelentős előrelépést jelentettek a napórákhoz képest. A 16. században feltalálták az ingaórákat. Az ingaórák sokkal pontosabbak, mint a vízzel vagy súlyokkal működő órák és hamarosan a faliórák szabványává váltak. Az első ingaórák meglehetősen nagyok és drágák voltak, de idővel kisebbek és megfizethetőbbek lettek. A 19. században feltalálták az elektromos órákat. Az elektromos órák még pontosabbak, mint az ingaórák és ma már ezek a faliórák legelterjedtebb típusai. Az elektromos órák elektromos árammal is működnek, de a legtöbbjük már akkumulátorral, elemel vannak ellátva.

Ma már számos különböző típusú falióra kapható. Egyes faliórák egyszerűek és funkcionálisak, míg mások műalkotások. Minden ízlésnek és költségvetésnek kaphatók faliórák.  Íme néhány a legnépszerűbb faliórák típusai közül: Ingaórák – Az ingaórák a faliórák leghagyományosabb típusa. Pontosságukról és elegáns kialakításukról ismertek; Elektromos órák – Az elektromos órák a faliórák legelterjedtebb típusa. Pontosak, megfizethetőek és könnyen karbantarthatók; A vintage órák népszerű választás azok számára, akik egyedi és stílusos faliórát szeretnének. Számos stílusban megtalálhatóak, az Art Decótól a Mid-Century Modernig; Személyre szabott órák: A személyre szabott órák nagyszerű módja annak, hogy egy kis személyiséget adjon otthonának; Ha faliórát keres, mindenképpen nézze meg a balena.hu széles választékát. Biztosan megtalálja az igényeinek megfelelő tökéletes órát.