Univerzális felhasználást tesz lehetővé egy mobil sátor

Ipari méretű földművelő, illetve állattartó vállalkozások esetében kardinális jelentősége van annak, miszerint egyes eszközök mennyire alkalmazhatók sokrétűen. Minél inkább univerzális ugyanis a felhasználhatóság, az annál gazdaságosabb hosszú távon. Különösen nagy könnyebbséget jelent ez a tárolás kapcsán, hiszen ezeknél a létesítményeknél ez jellemzően jelentős szereppel bír, ezzel együtt pedig jelentős kiadással is jár.

A hagyományos épületekkel szemben épp ezért jóval optimálisabb megoldást jelenthet egy mobil sátor. Ezek a konstrukciók ugyanis rendkívül könnyen összeszerelhetők, bontásuk pedig roncsolás nélkül megvalósítható, ráadásul ehhez speciális eszközökre, illetve munkagépekre sincs szükség. Óriási előnyt jelent továbbá, hogy a mobil sátor az igényeknek megfelelően akár tovább is bővíthető. Mindemellett tervezéskor arra is ügyeltek, hogy a lehető legjobb legyen a helykihasználás. Gravetti-blokkra történő telepítés esetén a tér 100 százaléka is a rendelkezésre áll, ám ha talajra tesszük, akkor is két méter a hasznos magasság, már az oldalfaltól 50 centiméterre.

További pozitívum, hogy a mobil sátor felállításához nem szükséges alapozást készítenünk. Akár betonra, aszfaltra, vagy egyszerűen talajra is rakhatjuk, de konténerekre applikálva is ideális. A könnyű felhasználhatóság mellett ugyanakkor egy rendkívül strapabíró konstrukcióról van szó. A szerkezeti elemek horganyzott acélból készülnek, a rácsos gerendázat pedig nagy méretek mellett is megőrzi a kellő stabilitást. A fehér belső bevonattal ellátott poliészter ponyva PVC bevonattal rendelkezik, ennek köszönhetően a mobil sátor remekül ellenáll a külső behatásoknak és az időjárás viszontagságainak is. Legyen szó tehát takarmány-, vagy épp vetőmagtárolóról, állat-, illetve gépbeállóról, egy ilyen felépítmény optimális megoldást jelent.