Utazz te is Európa legszebb vasútvonalain!

A vonatos utazást sokan kedvelik, hiszen rengeteg előnye van ennek az utazási formának. Külföldre is megéri vonattal utazni, ugyanis sokkal olcsóbb, mint a repülővel való utazás, ráadásul több pozitívuma is van a repülős utakkal szemben. Természetesen nem lehet mindenhova vonattal utazni, de érdemes több helyre is ezzel a járművel menni a nyilvánvaló előnyök miatt.

Vonatos utazások közül bőven lehet válogatni, ugyanis nagyon sok kiváló vasútvonal található Európában, melyek különféle okokból kifolyólag megérnek egy utazást. A vonatút során rengeteg látnivaló tárul szemed elé. Ezzel szemben, ha autóval utazol és te vezetsz, akkor leginkább csak az autópályát és a közlekedési táblákat csodálhatod. A vonatos utazás esetében viszont pihenhetsz, olvashatsz, nyugodtan ehetsz-ihatsz, de akár fel is állhatsz, hogy sétálj egy keveset, ha elgémberednének a végtagjaid. Ez a repülővel való utazás során nem igazán kivitelezhető. Ráadásul sokan tartanak is a repülővel való utazástól. Az viszont nagyon ritka, hogy valaki a vonatos út gondolatától rettenne meg.

Európában számos kiváló vasútvonal található, melyeken legalább egyszer az életben érdemes végig menni. Ilyen például az Alpokon át kígyózó Zermatt-tól St. Moritzig kígyózó vasútvonal, melyen a Glacier Express szállítja az utasokat. A teljes út körülbelül nyolc órát vesz igénybe. Ez nem egy gyors vonat, amely végig száguld a tájon. Pont az a lényeg, hogy az utasok elmélyedhetnek a táj szépségében és relaxálhatnak az út során. Ha a gyorsaságot szeretnéd megtapasztalni, akkor a spanyol AVE gyorsvonattal érdemes utaznod, mely hatszáznyolc kilométert tesz meg két és fél óra alatt. Az út Madridtól Barcelonáig tart és útközben gyönyörű tájakban gyönyörködhetsz! Utazás előtt ne feledkezz meg az utasbiztosításról!