Térnövelő praktikák kis méretű lakásokba

Az apró lakásoknak, kis méretű garzonoknak van egyfajta meghitt, bájos hangulata. Mindez addig elbűvölő, amíg nem szembesülünk a helyszűke miatti nehézségekkel, mely egy kis méretű lakásban állandó problémát jelent. Szerencsére van egy-két hasznos trükk, ami segíthet a problémán!

A térnövelő praktikák kapcsán ezen a linken tudhat meg bővebb információkat! A térnövelés természetesen nem úgy valósul meg, hogy kitoljuk a falakat vagy kiütünk egyet. Komolyra fordítva a szót, a térérzetet számos tényező befolyásolja. A kis alapterületű otthonok esetében alapszabály, hogy a sötét színeket jobb mellőzni és inkább a világos színeket érdemes preferálni, mivel ezek optikailag növelik a teret. Habár ez mindössze érzéki csalódás, azonban sokkal kellemesebb érzés egy világos szobában ülni, mint egy sötétben, amiben úgy érzi az ember, hogy a falak összenyomják. A másik tényező, mely képes növelni a teret, az a nagy méretű ablak. Egy szép nagy erkélyajtó vagy nagyobb méretű ablak beépítése által sokat lehet növeli optikailag a téren. Minél nagyobb a nyílászáró, annál több fényt képes beengedni.

Ha erkélyajtót építettnél be, akkor azt javasoljuk, hogy egy szúnyoghálót is építtessen be, melynek segítségével a vérszívók távol tarthatók, miközben elegendő fény áramlik be a lakásba. Nem csak a falak, hanem a berendezés színét és árnyalatait is érdemes alaposan átgondolni.  Különösen a textíliák színét érdemes átgondolni, főleg a függöny árnyalatát. Egy sötét függöny megakadályozza, hogy a fény beáramoljon a lakásba, így még jobban összenyomva a teret. Mivel helyszűke áll fent, ezért érdemes a falakon lévő helyet kihasználni és polcokat alkalmazni, melyekre szintén lehet pakolni. Egy kis kreativitás segítségével minden probléma kiválóan áthidalható.