Hasznos tippek a hajszárító alkalmazásához

Vannak az életben olyan tevékenységek, melyek pofon egyszerűek, így gondolkodás nélkül lehet végezni őket a megszokott rutin alapján. A hajszárítás is ilyen tevékenység, legalábbis sokan ezt gondolják róla, azonban ez nem teljesen így van. A helyes hajszárítás technikáját ugyanis meg kell tanulni, hogy a hajadnak volument adjon és ne károsítsd a hajszerkezetet.

Hajszárító esetében, mielőtt még rátérnénk a helyes technikára, először a legfontosabb, hogy mivel szárítod a hajad. Nem csak a megfelelő készüléket kell kiválasztani, hanem a fésű kiválasztására is nagy hangsúlyt kell fektetni. A fém fésű könnyen felmelegszik, így a nylon-, valamint a vaddisznósörtével rendelkező hajszárító lehet jó választás, mivel nem csak kíméli a hajat, hanem selymessé is varázsolja a hajszárítás végére. A hajszárító esetében elsősorban a minőséget érdemes szem előtt tartani. Érdemes olyan apróságokra is figyelmet fordítani, mint az ergonomikus kialakítású markolat, melynek köszönhetően akár hosszabb ideig is kényelmesen lehet használni a készüléket.

Az egyik nagy hiba, melyet sokan elkövetnek, hogy igazán közelről végzik a hajszárítást. Ha te is elköveted ezt a hibát, akkor érdemes tisztában lenned vele, hogy ettől nem fog előbb megszáradni a hajad, viszont megégetheted a fejbőröd és szinte biztosan károsítod a hajad szerkezetét. Ha olyan hajszárítót vásárolsz, amelyen a hőfokozatot állítani tudod, akkor azzal nagy szívességet teszel magadnak, hiszen lehetőséged lesz a kíméletes hajszárításra. A másik nagy hiba, hogy ha a hajszárítót sokáig egy területen használod, mert így gyakorlatilag megsütöd a hajtincseidet, melyek komoly mértékben sérülnek. Sokkal jobban teszed, ha folyamatos mozgásban tartod a hajszárítót, így kíméletesen bánhatsz a hajaddal.