Te tudod hogyan kell használni az eredeti parfümöket?

Banális kérdésnek tűnhet, hiszen a parfümhasználat rendkívül egyszerű. Csak magunkra kell permetezni az illatot és már indulhatunk is. Egyszerűnek hangzik, azonban nem egészen így van. Annak érdekében, hogy az illat minél intenzívebbnek tűnjön, sokan képesek számos hibát elkövetni.

Eredeti parfümök kapcsán fontosnak tartjuk kiemelni, hogy érdemes kizárólag minőségi terméket választani. Ez nem azt jelenti, hogy egy méregdrága darabot kell megvásárolni, hanem ügyelnünk kell arra, hogy a kiválasztott típus ne legyen hamisítvány. Sajnos könnyű belefutni a replikákba, ráadásul sokan kifejezetten ezeket keresik, mert az eredeti töredék áráért be lehet őket szerezni. Viszont kétséges, hogy a parfüm milyen összetevőkből épül fel, illetve ezek milyen mértékben veszélyesek az egészségre. Emiatt jobb minőségi, eredeti terméket vásárolni. Ha pedig így teszünk, akkor fontos, hogy tudjuk hogyan kell használni. Sajnos sokan esnek abba a hibába, hogy túlzott mértékben használják az adott illatot. Holott ezzel csak azt érjük el, hogy fullasztó érzés lesz a környezetünkben tartózkodni. Emiatt sokkal jobban járunk, ha csak pár fújásnyi illatot helyezünk el magunkon.

Ha azt szeretnénk, hogy intenzív és hosszantartó legyen, akkor lehetőség szerint zuhanyzás vagy fürdés után használjunk parfümöt, mivel hő hatására a pórusaink kitágulnak. Köztudott, hogy a legjobb, ha az úgy nevezett pulzuspontokra fújjuk a parfümöt, például a csuklóra, könyök hajlatra belülről, halántékra, nyakra vagy a mellek közti részre. Ahová teljesen felesleges, sőt akár káros is fújni az a ruha és a haj. Előbbi esetében fennáll a veszély, hogy az anyagon foltot hagy és nem lehet kimosni, ami pedig a hajat illeti, a parfüm alkoholtartalma szárítja a fejbőrt, valamint a hajat.