Te megfelelően használod az elektromos hajcsavarót?

Az elektromos hajcsavaró nagy segítséget jelent a hajformázásban. Habár használatával lassabban lehet elkészíteni a vágyott frizurát, azonban ez mégis kíméletesebb módja a hullámok elkészítésének, mintha hajsütővassal égetnéd a hajad. Viszont a hajcsavarók esetében is el lehet követni néhány hibát.

Elektromos hajcsavaró használatát megelőzően mindenképp azt javasoljuk, hogy alaposan fésüld át a hajad. Ez a lépés nem tűnik fontosnak, sőt, ha sietsz, akkor egyszerűbb lehet kihagyni, azonban ez egyáltalán nem jó döntés. A kócos haj és a hajcsavaró ugyanis nagyon nem jó barátok. Nem is a hajcsavaró használatával, hanem annak eltávolításával lehetnek problémák. A kócos haj ugyanis könnyen beleakadhat a hajtincsbe, így előfordulhat, hogy kitépsz pár hajszálat vagy fájdalmat okozol magadnak a hajad meghúzásával. Szintén nem túl előnyös, ha az elkészült lokni azért megy tönkre, mert a hajcsavarót szinte ki kell tépni a hajadból. Ha kifésülted a hajad, akkor szépen, alaposan csavard egészen a fejed tetejéig. A többség a hajtőnek nem sok figyelmet szentel. Holott, ha felállítod egy nagyobb hajcsavaróval a hajtövet, akkor sokkal dúsabbank fog tűnni a haj optikailag.

A különféle hajcsavarók alkalmazása butaságnak tűnhet, holott egyáltalán nem az. Ha kisebb és nagyobb hajcsavarókat egyaránt használsz, akkor sokkal természetesebb lesz a végeredmény. Ha karakteres, csigás loknikra vágysz, akkor kisebb hajcsavarókat használj. Viszont, ha pont ellenkezőleg, bohém, laza hullámokat szeretnél, akkor a nagyobb átmérővel rendelkező hajcsavarók lesznek tökéletesek számodra. Ha elkészültél, akkor már csak fixálni kell a frizurád, azonban arra ügyelj, hogy ne fújj túl sok lakkot a hajadra, mivel természetellenes, merev hatású lesz a hajkoronád.