Rendkívül hatékonyan zajlik a villámvédelmi felülvizsgáló képzés

A legtöbben talán bele sem gondolunk, ám ahhoz, hogy otthonunk kellőképp védve legyen a nagy viharok esetén a villámcsapásokkal szemben, még korántsem elegendő az elhárító rendszer kiépítése. Ugyanis ezek a konstrukciók komoly igénybevételnek vannak kitéve, ezért időről időre ellenőrizni kell állapotukat és a szükséges karbantartásokat is el kell végezni. Ezt azonban kizárólag specialista végezheti.

Szerencsére a villámvédelmi felülvizsgáló képzés rendkívül hatékonynak tekinthető. Egyfelől a ma, rohanó világunkhoz igazodva az oktatás egy része a világhálón keresztül zajlik és tantermi foglalkozásra csak 6 hétvégén kell számítanunk. A bizonyítvány megszerzése így mindösszesen 100 órát vesz igénybe. A villámvédelmi felülvizsgáló képzés során részletesen megismerkedhetünk a különféle norma szerint kiépített elhárító rendszerekkel, de megtanuljuk azoknak a konstrukcióknak a revízióját is, amelyek az MSZ 274 szabvány alapján kerültek kiépítésre. A mindennapi munkavégzés folyamán kardinális jelentőséggel bír, hogy különbséget tudjunk tenni a két technológia között.

Mivel ez a munkakörnyezet több szempontból is speciálisnak mondható, fektessünk nagy hangsúlyt a részletekre a villámvédelmi felülvizsgáló képzés megkezdése előtt. Egyfelől tartsuk szem előtt, hogy a feladatok nagy részét magasban kell elvégezni, másrészt arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy a többi speciális elektrotechnikai ágazathoz hasonlóan a villámvédelmi felülvizsgáló képzés is igényli bizonyos előfeltételek teljesülését. Az egyik ilyen, hogy rendelkezzünk olyan előképzettséggel, ami a tanfolyam megkezdéséhez elengedhetetlen. Ezek listáját a mellékelt dokumentum pontosan tartalmazza. Ugyancsak kardinális kérdés a tapasztalat megléte, ez ebben az esetben 3 évnyi, erősáramú szakmai gyakorlatot jelent.