Mire ügyeljünk a cigi tartó kiválasztásánál?

Noha a dohányzás népszerűsége az utóbbi évtizedekben jelentősen lecsökkent, a statisztikák szerint hazánkban még mindig minden negyedik férfi és minden ötödik nő rendszeresen rágyújt.  A füstölés persze meglehetősen egészségtelen és jó néhány betegség kialakulásának a kockázatát megemeli, ugyanakkor pszichés hatásai miatt a mai napig igen népszerűnek számít. Ennek következtében a különböző kiegészítők és kellékek is roppant keresettek.

Dohányosként egy jól megválasztott cigi tartó hatalmas könnyebbséget jelenthet, hiszen a termékek bolti csomagolása meglehetősen sérülékeny és emiatt nem is védi igazán a szálakat. Emellett az is tagadhatatlan, hogy sokkal sikkesebb látványt nyújt egy elegáns cigi tartó, mint a meggyűrődött papírdoboz, ezért aztán ha hódolunk ennek a szenvedélynek, akkor feltétlenül érdemes beszereznünk egy nívósabb darabot. Azt is érdemes szem előtt tartanunk, hogy ez ajándékötletnek is kiváló, főképp, ha egy idézettel, vagy névvel gravíroztatva személyre szabjuk, mielőtt átadnánk. Ám a választék meglehetősen nagy, így pár szempontot szerencsés vizsgálnunk, mielőtt egy adott modell mellett döntünk.

A legfontosabb ezek közül a cigi tartó mérete. Feltétlenül úgy válasszunk, hogy az ne csak használat közben legyen komfortos, de a zsebünkben, vagy a táskánkban is kényelmesen elférjen. Roppant kellemetlen tud lenni, amikor minden használat után úgy kell visszafeszíteni a helyére, ezért erre a kérdésre fordítsunk kiemelt figyelmet. Mindenképpen olyan cigi tartó mellett tegyük le a voksunkat, amiben van beépített leszorító, így ugyanis a szálak nem tudnak elmozdulni és ennek köszönhetően a töltet sem fog kiszóródni belőlük. Ezt követően már csak a megfelelő stílust kell megtalálnunk. Választhatunk díszes, vagy mintás darabot is, ám egy letisztult, szálcsiszolt példánnyal sem lőhetünk mellé, hiszen a minimalista vonalak itt is elegáns benyomást keltenek.