Milyen szempontok alapján válasszunk a kültéri műfű kínálatból?

Otthonunk mindannyiunk számára a béke szigetét jelenti ebben a rohanó világban, ám ehhez elengedhetetlen, hogy annak minden pontját komfortosan használhassuk. Kertes házban élve a jó idő beköszöntét követően az időnk jelentős részét a szabadban töltjük, így aztán kardinális kérdést jelent, milyen burkolat van teraszunkon, illetve az udvaron.

A kültéri műfű ma már egy igen elterjedt megoldásnak számít, ennek pedig nagyon jó okai vannak. A hagyományos gyep ugyan gyönyörűen fest, ám ehhez folyamatos karbantartásra van szükség, arról nem is szólva, hogy a nyári melegben állandó locsolást igényel. A térkő állagmegóvása ezzel szemben kevesebb munkával jár, ám meglehetősen rideg és kényelmetlen, főképp kisgyermekek és háziállatok mellett. A kültéri műfű egyesíti a két burkolat pozitív tulajdonságait, ráadásul hosszú távú megoldást jelent. Ahhoz azonban, hogy tökéletes elégedettséggel használhassuk, kiemelt figyelmet kell fordítanunk a vásárlás során arra, hogy a lehető legoptimálisabb modell mellett tegyük le a voksunkat.

Tudniillik a kültéri műfű kínálat ma már hatalmas. Ennek következtében nem csak az árakat, de a minőséget vizsgálva is óriási szórást tapasztalhatunk. Kisebb felületek kapcsán ez nem igazán okoz nagy dilemmát, ám amikor egy nagyobb méretű udvart szeretnénk teljes egészében befedni kültéri műfű segítségével, akkor már egyáltalán nem mindegy, ez mekkora kiadást jelent végül. Azt azonban feltétlen tartsuk szem előtt, miszerint ez a burkolat hosszú időre – akár évtizedekig is – tartós megoldást jelent. Ennek tükrében érdemes egy olyan kültéri műfű mellett letenni a voksunkat, ami minden szempontból megfelel az elvárásoknak. Ügyeljünk az UV-védelemre, a szálhosszúságra és természetesen döntésünk során azt is vegyük figyelembe, melyik darab kialakítása tetszik a leginkább.