A laminált padló egyik legfontosabb tulajdonsága a kopásállósága

Otthonunk különböző helyiségeibe más és más szempontok figyelembevételével kell megválasztani a falak színét, a függönyöket, illetve az egyes bútorokat is. Ugyanilyen körültekintéssel kell eljárnunk akkor is, amikor az ideális padlóburkolatot keressük, hiszen hosszú évekre előre tervezünk, így nem csak az esztétika roppant lényeges, hanem a strapabíróság is.

Nem véletlenül vált azonban az elmúlt évtizedekben a laminált padló az egyik legelterjedtebb megoldássá. Gyakorlatilag bármilyen mintázattal megvásárolható és a többi alternatívához viszonyítva a bekerülési költsége is alacsonynak tekinthető. Tudniillik bár meglehet, hogy előkészítésre lesz szükség – főképp, ha az aljzatbeton nem vízszintes -, ám ezt követően a laminált padló lerakása szinte gyerekjáték. Az egymásba illeszthető lapok segítségével órák alatt elkészíthető egy helyiség burkolása, mindemellett az sem elhanyagolható tény, miszerint ehhez különösebb szerszámokra sem lesz szükség, mindössze elegendő, ha beszerzünk egy kifejezetten laminált padló vágására kifejlesztett eszközt.

Természetesen minden esetben kardinális pontosan követni a gyártói utasításokat. Az ajánlásoktól ne térjünk el és kifejezetten azokat az alábéleléseket használjuk, amik a leírásban szerepelnek. A laminált padló kiválasztásánál alaposan fontoljuk meg, melyik mintázat passzol leginkább elképzeléseinkhez. Szerencsés, ha ekkor már rendelkezünk azokkal bútorokkal, amelyekkel majd berendezzük otthonunkat, így ugyanis elkerülhetjük, hogy a laminált padló miatt változtatnunk kelljen. Ügyeljünk továbbá az adott modell kopásállóságára. Inkább egy magasabb kategóriájú modell mellett tegyük le a voksunkat, ezek ugyanis akár évtizedekig is megőrzik kifogástalan állapotukat. Tekintettel arra, hogy milyen óriási felfordulással jár a padlóburkolat cseréje, nem is lehet kérdés, hogy ez egy hatalmas előnyt jelent hosszú távon.