Miért ne kezdjen bele a gázmunkálatokba házilag?

Bár a DIY mozgalom hatalmas teret hódított hazánkban is, ennek ellenére a gázszerelési munkálatokat mégsem kellene megpróbálni szakember nélkül elvégezni, hisz egy rossz mozdulat az egész család számára végzetes lehet.

Klikk ide és máris kiderül, mennyi veszélyt hordoz magában az otthoni szerelgetés lehetősége. Amennyiben nem hivatásos gázszerelő végzi a gázmunkálatokat, könnyen gázszivárgást eredményezhet a hozzá nem értők barkácsolása. S bár a földgáz nem tartozik a mérgező gázok csoportjába, azonban roppant tűzveszélyes, így fennáll a robbanásveszély. Ám ezen kívül is számos érv szól amellett, hogy ilyen jellegű feladatokhoz kérjük szakember segítségét. Például a szén-monoxid mérgezés, ugyanis ez a gáz már nem olyan barátságos, mint a földgáz. Mivel színtelen, szagtalan, nagyon nehéz észrevenni a szivárgását, mely akár halálos kimenetelű is lehet.

Így tehát nem véletlen, hogy azt javasolják, szakember nélkül ne próbáljon otthon kísérletezni senki, óvja meg saját és környezete épségét! A biztonság érdekében hivatalos szakemberek segítéségét kell kérni. A regisztrált gázmérnökök rendelkeznek egy személyi igazolvánnyal, melyben megtalálható az engedélyszámuk. Ezzel képesek bebizonyítani jogszerűségüket. Napjainkban szerencsére léteznek olyan szolgáltatók, akik az év bármely napján –beleértve az ünnepnapokat is-, a nap minden percében rendelkezésre állnak, hogy elősegítsék minden otthonban a biztonságos gázszerelés lezajlását. A gázszivárgás és egyéb gázbalesetek elkerülése érdekében szükséges a rendszeres karbantartás, s a gázmérnökök ebben is segítséget tudnak nyújtani a felhasználóknak. A futesszerelo-gazszerelo.hu oldalon rengeteg információ található a témával kapcsolatban, beleértve a kapcsolattartási lehetőségeket, a munkavégzési területeket, valamint a vállalt gázkészülékek márkáit, érdemes átböngészni!