Miért érdemes kutyaiskolába vinni az ebet?

Téves elképzelés, hogy kutyaiskolába csak azokat a négylábúkat viszik, akik neveletlenek és tanításra szorulnak. Nem csak a szőrös kedvenc, hanem a gazdi is nagyon sokat kamatoztathat abból, ha eljárnak a foglalkozásokra.

Kutyaiskola minden eb számára nagyon hasznos lehet. Általában kilenc hónapos kortól fogadják a kutyákat, felső korhatár pedig nincs. Ha a gazdi ennél korábban szeretné elkezdeni a foglalkozásokat, akkor a kutyaovi jelenthet ideális megoldást. A kutyaiskola elsősorban azért ideális a négylábúak számára, mert az alapvető szociális készségeket sajátíthatja el. Nagyon hasznos, ha az eb találkozik más kutyákkal, ugyanis így megtanulja hogyan viselkedjen más fajtársakkal és kevésbé kell attól tartani, hogy idősebb korában magába fordul vagy félőssé válik. Célszerű már fiatal korban más négylábúak közé vinni, hogy korán megbarátkozzon más állatokkal. Természetesen nem ez az egyetlen oka annak, hogy megéri profi szakember segítségét kérni. A kutyaiskolában a legalapvetőbb vezényszavakat ismeri meg az állat, melyeket minden kutyának ismernie kell. Ilyen például a Marad!, Ül!, Fekszik! vagy a Gyere ide! parancsszavak.

Habár ezek a vezényszavak és az azokra adott mozgásminták otthoni körülmények között is megtanulhatók, azonban szakszerű segítséggel sokkal könnyebben megy. Emellett a mai rohanó világban nem könnyű időt szakítani a háziállattal való foglalkozásra. A kutyaiskola foglalkozásai azonban segítenek úgy szervezni a napirendet, hogy legyen idő az állattal való minőségi időtöltésre. Ha kutyaiskola, akkor érdemes úgy készülni, hogy a helyes viselkedés jutalmazva legyen valamilyen módon. A legegyszerűbb opció a jutalomfalat, azonban ki kell tapasztalni, hogy az eb minek örül a legjobban, mivel lehet leginkább motiválni.