Kreatív olcsó heti menü ötletek, amikkel hónap végén sem lesz szűk a pénztárcád

Ha eddig csak beugrottál a pékségbe valamilyen péksütiért reggeliért, ebédre a közeli étterembe szaladtál le, vacsorára pedig pizzát vagy valamilyen más gyorsételt rendeltél, akkor a költségek felírásával könnyen azzal szembesülhetsz, hogy egy vagyont adsz ki az étkezésre. Ha szeretnél ezen változtatni, akkor egy kis előre tervezésre lesz szükséged. Ezzel az egészségedért is sokat tehetsz.

Olcsó heti menü ötletek sokat segíthetnek, hogy egyszerűen spórolj, illetve könnyen megtervezd, hogy mi kerüljön az asztalra. A takarékos étkezés érdekében célszerű leülni és összeírni, hogy a következő héten milyen ételeket szeretnél elkészíteni. A spórolás egyik titka, hogy nem drágán megveszed vagy megrendeled, amit éppen megkívánsz, hanem megveszed az alapanyagokat és te magad készíted el az ételed. Az interneten rengeteg étel inspiráció és recept ötlet találhatod, így, ha fejből nem megy, akkor ezeket megtekintve könnyen megtervezheted a heti menüdet. A reggelit lehetőleg ne hagyd ki, illetve ne sajnáld az elkészítésre az időt, hiszen rövid időbefektetéssel igazán finom ételeket készíthetsz el, melyek délig energiával töltenek el.

A rántotta vagy a zabkása megunhatatlan alternatíva, mivel nagyon sokféleképp el lehet készíteni. De, a melegszendvics is sokak által kedvelt. Az ebéden nagyon sokat tudsz spórolni, ha magadnak készíted el. A főzelékek és tészták nem csak gyorsan, hanem olcsón is elkészíthetők. A rakott ételekkel, például egy rakott krumplival vagy egy finom levessel sem kell mélyen a zsebedbe nyúlni. A vacsora lehet egy melegszendvics vagy valamilyen főétel. A rendelés elkerülése érdekében, a vacsorát is tervezd meg. Közvetlenül a lefekvést megelőzően ne fogyassz nehéz ételeket, mert megnehezítheti az elalvást és a pihenést.