Így válasszunk a hangyariasztó kínálatból

A hangyák tömeges megjelenése óriási problémát jelent, főképp, ha ez az ingatlanon belül, vagy a veteményesben történik. A rovarok elleni védekezés ugyanakkor nem mindig egyszerű, s bár próbálkozhatunk házi praktikákkal, tartós eredményt várni ezektől nem feltétlenül érdemes. Sokkal hatékonyabb ha egy profi eszköz segítségével próbálunk meg úrrá lenni a kialakult helyzeten.

A hangyariasztó készülékek szerencsére roppant egyszerűen alkalmazhatók,  tudniillik nincs más dolgunk, mint a megfelelő távolságban elhelyezni azokat a kertben, illetve az invázió sújtotta kültéri területen. Fontos, hogy ezek az eszközök a rendszeres időközönként keltett hanghullámok rezgéseivel tartják távol a rovarokat, ezért minden esetben a földbe kell azokat leszúrni, hiszen csak így fejtik ki hatásukat. Ezt leszámítva a hangyariasztó nem igényel beavatkozást, az áramforrásról pedig napelem gondoskodik. Időnként érdemes megtisztítani annak felületét, hogy biztosan elegendő töltést tudjon felvenni, de ezen kívül más teendőnk nincsen.

A hangyariasztó telepítését megelőzően ugyanakkor szerencsés egy alapos kalkulálást végezni. Az alkalmatosság hatóereje nagyjából egy 10-15 méter sugarú kört teszi ki, így ennek megfelelően kell meghatároznunk, hány darabra is lesz szükségünk. Noha a hangyariasztó kültéri felhasználásra lett tervezve, optimális elrendezés esetén otthonunktól is távol tarthatja a rovarokat. A már bent lévő állatokat ugyanakkor nem riasztja el, így ilyen esetben másfajta eljárással kell megszabadulni azoktól. A különféle irtószerek alkalmazásakor azonban mindig legyünk nagyon körültekintők és tartsuk szem előtt, hogy a hatóanyagok károsak lehetnek mind az emberi szervezetre, mind pedig a háziállatokra nézve. Ezért tartsuk azt gyermekek számára elérhetetlen helyen, így elkerülve a véletlen baleseteket.