Gardróbszekrények olcsón az interneten

A gardróbszekrény egy nagy szekrény, általában fiókokkal, tükörrel és egyéb eszközökkel felszerelve, ruhák tárolására. A tényleges bútordarab, amelyben a ruhákat tárolták, eredetileg egy láda volt, de meglehetősen korán megalapozódott két részre osztása – az egyik a ruhák felakasztására, a másik az összehajtott ruhák bepakolására szolgált.

Gardróbszekrények széles kínálata várja a mobell.hu weboldalon ezért nézzen be hozzánk és itt mindent megtalál ami a szekrényekkel kapcsolatos és néhány kattintással rendelhet is majd. A 17. században a gardrób szó elfogadására került sor, amely leírja ezt a fajta darabot, és az ajtók körüli nehéz faragások korábbi hangsúlyát kidolgozott furnérok váltották fel. Bizonyos esetekben szekrények kerültek beépítésre a hálószobák burkolatába. A 19. századi bútorok tömeggyártása, a növekvő gazdagsággal kombinálva azt jelentette, hogy az emberek több ruhával rendelkeztek, nagy jelentőséget tulajdonítottak továbbá annak, hogy a szekrény hálószobabútorként szerepeljen. Masszívan és díszesen felépítve általában egy hálószobás lakosztály részét képezték, amely fiókokból, és állványból állt. Az 1860-as években bevezették azt a gyakorlatot, hogy tükröt illesztenek a középső ajtó külsőjére; bár ez az elrendezés még a 20. században is látható volt, inkább az ajtó belsejében volt tükör. A kortárs divat inkább az olyan szekrényeket részesíti előnyben, amelyek az építészeti szerkezet szerves részét képezi.

A 18. század közepén a gardróbszekrény téglalap alakú vonalait gyakran módosították. A későbbi időszakban egy nehezebb, sarokpilaszterekkel (részben kiálló oszlopokkal) ellátott változat került bevezetésre, és az esztergált fa fogantyúk visszatértek a viktoriánus időszakra. Ezek hasonlítottak a korabeli komódokra. Ha még ennél is több részletet olvasna a gardróbszekrényekről és megtekintené az árakat is, nem kell mást tennie, mint benézni hozzánk a mobel.hu weboldalra és itt mindent megtalál ami érdekelheti.