Az aranykalászos gazda gépkezelői jogosítvány igénylése ingyenesen elérhető

Mielőtt valamilyen felnőttképzés mellett döntünk, mindenképpen alaposan meg kell vizsgálnunk a kurzus hosszát, a tananyag nehézségét és persze az is döntő befolyással bír, a megszerezhető végzettség vajon mennyire piacképes. Ám arról se feledkezzünk meg, hogy bizonyos tanfolyamok esetében különféle kedvezményekre tehetünk szert.

Ilyen például az aranykalászos gazda gépkezelői jogosítvány igénylése is. A mezőgazdaság, mint ágazat évről évre ismét egyre népszerűbb, ennek következtében pedig folyamatosan nő a kereslet a képzett szakemberekre. A leggyorsabb és egyben legkényelmesebb módját a bizonyítvány megszerzésének ez a kurzus jelenti. Itt ugyanis minden szükséges alaptudást egy helyen megkapunk, így a növénytermesztés mellett az állattartás módszertanával is megismerkedhetünk. Emellett ott van egy óriási pozitívumként az aranykalászos gazda gépkezelői jogosítvány igénylése. Tudniillik miután sikeres záróvizsgát tettünk, lehetőségünk van arra, hogy ingyenesen hozzájussunk az úgynevezett zöld traktoros kiskönyvhöz.

De mire is jó egész pontosan a gyakorlatban? Nos, az aranykalászos gazda gépkezelői jogosítvány igénylése egyfelől egy komoly kiadástól is megkímélhet minket, másrészt pedig sokkal kevesebb bürokráciával jár így hozzájutni a szükséges papírokhoz. Mindössze a bizonyítvány másolata, egy helyen kitöltött igénylőlap és egy megfelelő méretű igazolványkép kell majd. Ezt kell benyújtani a Kormányhivatal Földművelésügyi és Erdészeti Főosztály Jogorvoslati Osztályának, akik másfél-két hónap elteltével kiállítják a papírokat. Ebből is jól látszik tehát, miszerint az aranykalászos gazda gépkezelői jogosítvány igénylése gyorsan és kényelmesen elvégezhető, ez pedig egy olyan előnyt jelent, amivel mindenképpen érdemes élnünk, ha a mezőgazdaság területén kívánunk elhelyezkedni.