A tápanyagokban gazdag kiwi

Felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt naponta többször kellene gyümölcsöket és zöldségeket fogyasztani. Ez azonban a legtöbb ember esetében nem valósul meg. Sőt, az az igazság, hogy a magyarok nagyon kevés gyümölcsöt fogyasztanak, ez pedig télen még inkább igaz. Holott az olyan gyümölcsök, mint a kiwi tele vannak tápanyagokkal, ezért nagyon hasznosak a szervezet számára.

Kiwi kapcsán érdemes megjegyezni, hogy sokan egy mediterrán, déli gyümölcsként gondolnak rá, holott a valóságtól ez nagyon messze áll, hiszen eredetileg Kína északi részéből származik ez a gyümölcs. Ez mit sem változtat azon, hogy igazán ízletes és egészséges, ezért érdemes gyakran fogyasztani. Önmagában is fogyaszthatod, de akár belekockázhatod egy gyümölcssalátába is. Emellett a gyümölcsökhöz is tökéletesen passzol. A kiwi fogyasztás elsősorban a benne lévő rengeteg tápanyag miatt ajánlott. Napi egy kiwi evésével is nagyon sokat tehetsz az egészségedért. Különösen a magas C-vitamin tartalma miatt említésre méltó. Emiatt télen különösen hasznos fogyasztani, mivel így könnyeben felépülhetsz a megfázásból, valamint elkerülheted a betegségeket.

Sokan diéta alatt nem szívesen fogyasztanak gyümölcsöket, mert tartanak a gyümölcscukortól. A kiwi kalória-, illetve cukortartalma nagyon alacsony, ezért egész nyugodtan fogyaszthatod még a fogyókúra alatt is. Ha édes ízre vágysz, akkor különösen hasznos fogyasztani. Rosttartalma is jelentős, ami az emésztést is elősegíti, valamint megakadályozza a székrekedés kialakulását. Az ásványi anyag hiányban szenvedők számára érdemes kiwit fogyasztani, mivel tele van hasznos tápanyagokkal, így az ennek következtében kialakuló különféle hiánybetegségek és a krónikus fáradtság is leküzdhető. Online rendelésre a kozertplusz.hu webáruházban van lehetőséged!