A laktató diétás ételek általi életmódváltás

Sokan különféle interneten látott diéták által igyekeznek súlyt veszíteni. Az ilyen diéták azonban nem egyénre szabottak, sőt rosszabb esetben akár veszélyesek is lehetnek, ha nem szakember állította össze. A sokadik sablon diéta helyett érdemes inkább egy hosszú távon fenntartható étrendet folytatni.

Laktató diétás ételek kiváló alternatívát jelentenek a súlyvesztéshez. Nem kell semmiféle drasztikus megoldásban gondolkodni, mivel ezek jojó effektushoz vezetnek. Jobb életmódváltásban gondolkodni a diéták helyett, mivel hosszú távon ez sokkal jobban tartható. Eleinte érdemes csak néhány alternatívát lecserélni néhány sokkal egészségesebbre. Például nasi gyanánt tejcsokoládé helyett érdemes gyümölcsöt vagy egy-két étcsokoládé darabot fogyasztani. Esetleg a cukros reggeliző zabpelyhek helyett jobb a sima, natúr zabpelyhet választani gyümölcsökkel ízesítve. Az is segítséget jelenthet, ha kezdetben csak egy-két étkezést cserélsz le egészségesebb alternatívára. Természetesen nem csak az a fontos, hogy egészséges élelmiszereket fogyassz, hanem az is, hogy tisztában legyél vele, hogy mennyi kalóriára van szükséged egy nap.

A legtöbb élelmiszeren fel van tüntetve, hogy mennyi kalóriát tartalmaz. Amelyeken nincs, azok kapcsán az interneten egyszerűen lehet tájékozódni. Emellett vannak kalóriaszámláló applikációk is, amelyek szintén nagy segítséget jelentenek. Érdemes ügyelni arra, hogy minden egyes étkezés tartalmazzon elegendő rostforrást, például gyümölcsöket és zöldségeket. Ezenkívül a fehérjeforrások is nagyon hasznosak a diéta során. Emellett a kellő folyadékbevitelre is ügyelni kell. A cukros gyümölcslevek helyett inkább gyógyteákat és mentes ásványvizet szükséges fogyasztani, melyek nem tartalmaznak kalóriát.