A közkedvelt és finom petrezselyem

Az egészséges táplálkozás nem egyenlő azzal, hogy az ételek ízetlenek és folyamatosan salátát kell enni. Ezt bizonyítja az is, hogy a petrezselyem igazán ízletessé teszi az ételeket. Ráadásul egészséges is és jótékony hatással van az egészségre, ezért érdemes gyakran alkalmazni a főzés során.

Petrezselyem fogyasztása rendkívül előnyös és igazán ízletessé teszi az ételeket. Csak némi kreativitásra és egy jó receptre van szükség, hogy igazán finom ételek kerüljenek az asztalra. Ha egy meleg, finom ételre vágysz, akkor különösen hűvös időben érdemes elkészítened egy nagy fazék petrezselyemkrémlevest. Némi pirított kenyeret belekockázva igazán ízletes lakomában lehet részed, melyet a család is értékelni fog. Ha nincs kedved a leveshez, akkor a nyári forróságban érdemes beizzítanod a grillt és némi húst sütnöd a forró parázs fölött. Ehhez kitűnően passzolhat egy kis petrezselyemmártás, mely a nehéz étkezést könnyedebbé, ízletessé teszi. Ráadásul csak néhány hozzávalóra van szükség, melyeket a turmixgépbe kell beleszórni, összekeverni és már kész is a mártás. A petrezselyemből, sóból, vízből, vajból és citromléből álló mártást tejföl és liszt segítségével tudod sűríteni.

Ha az uzsonnára is gondolni szeretnél, vagy csak egy kis pirított kenyérre való kencére vágysz, akkor a legjobb opció a krémes és ízletes petrezselyem pesto. A petrezselyem tele van számos ásványi anyaggal és vitaminnal, ezért érdemes minél gyakrabban ízesíteni vele az ételeket. Többek közt az emésztési zavarok ellen is hatékony, illetve enyhe hashajtó hatásának köszönhetően a székrekedés ellen is nagyon jól alkalmazható. Ha szeretne petrezselymet vásárolni, akkor a helyi piacokon és szupermarketekben érdemes körülnézni, valamint a kozertplusz.hu webáruházból tudsz vásárolni.