Mit érdemes tudni az ízületi fájdalom kapcsán?

Az ízületek a csontok mozgékony összekötői, melyek feladata a mozgástartomány kiszélesítése. Ideális esetben az ízületek képesek fennakadás nélkül, súrlódásmentesen alkalmazkodni az izmok mozgásához. Ízületi gyulladás esetén viszont minden egyes mozdulat komoly fájdalmat okozhat.

Ízületi gyulladás komoly fájdalmakat okoz, ráadásul a mindennapokat sem lehet önfeledten élvezni. Az ízületi gyulladás egy olyan betegség, mely a szervezet saját szöveteit, illetve sejtjeit támadja meg. A probléma nem egyedi, hiszen az emberek jelentős része megtapasztalja élete során. Az ízületi gyulladás nemtől és kortól függetlenül bárkit érinthet. A fiatalokat legtöbbször a túlzott megerőltetés miatt érintik a panaszok. Az életkor előrehaladtával az ízületi gyulladás kialakulásának esélye folyamatosan nő. A kínzó fájdalom mellett rendszerint merevség is jelentkezik. A mozgáskorlátozottság pedig a mindennapokra is komoly kihatással van. Kísérő tünetként akár rossz közérzet, fáradtságérzet és hőemelkedés is jelentkezhet.

A panaszoknak hátterében számos ok állhat. Az egyik a fentebb már említett túlzott megerőltetés, de akár porckopás, fertőzés, anyagcserezavar vagy steril gyulladás is okozhatja a bántalmakat. Az ízületi gyulladásnak számos fajtája lehet. Többek közt csoportosíthatjuk a kiváltó okok, érintett ízületek és a gyulladás fajtája alapján is. A panaszokat hűtéssel, pihentetéssel, borogatással, valamint helyileg alkalmazott krémekkel lehet enyhíteni. Ha az ízületi gyulladást porckopás okozza, akkor ezt is kezelni kell. Súlyos esetben műtétre is szükség lehet. A fájdalomcsillapításban gyors segítséget jelent a Dolixir, mely kizárólag természetes összetevőket tartalmaz. A praktikus kialakításnak köszönhetően közvetlenül a probléma helyén lehet használni.