Hasznos tanácsok útzár és dugó esetére

Amikor úton vagyunk, könnyen előfordulhat, hogy valamilyen okból kifolyólag elakadunk. Nem műszaki hibára gondolunk, hanem például egy balesetre, amikor feltorlódik a sor és kénytelenek vagyunk, akár órákon keresztül egyhelyben rostokolni, vagy csak nagyon lassan haladni.

Az útzár és dugó kapcsán itt olvasva tudhat meg bővebb információkat! Rövidebb utakon is előfordulhat, hogy dugóba kerülünk vagy egy útzár miatt nem tudunk a megszokott szakaszon menni, hanem kénytelenek vagyunk valamerre kerülni. A hosszabb menetidő rendkívül bosszantó tud lenni és számos kellemetlenséggel járhat. Elkéshetünk egy fontos találkozóról, kifogyhat a benzin, de az is elég bosszantó, hogy étlen-szomjan ülünk az autóban. Még kétségbeejtőbb a helyzet, ha kisgyerek is ül az autóban. Ráadásul a mellékhelyiséget sem tudjuk használni. Emiatt jobb, ha minden elindulás előtt felkészülünk, legalább egy üveg vizet és némi harapnivalót tartunk az autóban, illetve indulás előtt használjuk a mellékhelyiséget. Az üzemanyag pótlást sem szabad az utolsó pillanatra hagyni, mert könnyen pórul járhatunk, ha az araszolás során teljesen elhasználjuk.

Ha teljes mértékben felkészülte szeretnénk lenni, akkor nem árt, ha egy kisebb kanna benzin van az autóban. A telefonunkat is célszerű feltölteni, hiszen baj esetén, jó, ha nálunk van. A hosszú ideig tartó araszolás megviseli az autót, így, ha van nálunk egy flakon motorolaj, az nagyon hasznos lehet. Egy flakon hűtőfolyadék szintén nagyon jól jön. Megkülönböztető mellényből sem árt, ha annyi van az autóban, amennyi utasa van az autónak, hiszen vész esetén, ha ki kell szállnunk, akkor valamiképp jeleznünk kell a többi autósnak, hogy a közelben tartózkodunk. Ez csak néhány apróság, azonban nagy segítséget nyújthat, ha elakadunk.