A jó szakember kandalló építés esetén

A kandalló nem csak feldobja a teret, hanem kellemes meleget is nyújt, így praktikus kiegészítője az adott helyiségnek. Vannak, akik a teljes lakás befűtésére használják, míg mások csak kiegészítő fűtésként alkalmazzák. Bármelyik opció valósul meg, nagyon fontos, hogy hozzáértő, nagy tapasztalattal rendelkező szakember építse meg a kandallót.

Kandalló építés kapcsán az egyik legrosszabb opció, amikor egy nem hozzáértő saját kezűleg esik neki a munkának. Ez semmiképpen nem előnyös, már csak azért sem, mert a kandalló építése rendkívül veszélyes lehet kellő tudás nélkül. Nem szabad elfelejteni, hogy a kandalló építése során az ember szó szerint a tűzzel játszik. A kandallóban akár nyolcszáz fok is lehet, ezért a kandallót olyan anyagokból kell megépíteni, melyek az extrém magas hőmérsékletet is jól viselik. A kókler szakemberek gyakran habkő tégla vagy Ytong segítségével építik meg a kandallót. Ezeket az anyagokat pedig csemperagasztóval rögzítik. Ezzel az a probléma, hogy legfeljebb százhúsz fokot képesek elviselni, így idővel megrepedeznek, elválnak egymástól. Ennél már csak az a rosszabb, nehéz is minősíteni, amikor a szaki gipszkarton fallal építi körbe a kandalló tűzterét.

Egy megbízható szakember gárda nem kockáztat és kizárólag bevizsgált, megbízható anyagok alkalmazásával építi meg a kandallót. A kandalló csak úgy használható hosszútávon biztonságosan, ha kizárólag kandalló építéséhez alkalmas anyagokból készül. A Deltako S.R.O csapata ennek megfelelően speciális német szigetelőanyagot használnak, mely nem porol, ezért kevésbé kell takarítani a kandalló használatát követően, valamint allergiát sem okoz. Ha szeretne még több információt megtudni a Deltako S.R.O munkái kapcsán, akkor látogasson el a kandallo-deltako.hu weboldalra!