Tudtad, hogy egy szürke szőnyeg is különlegessé teheti otthonod?

Bár a szürkétől sokan óckodnak, ez a szín mégis sokoldalú és egyáltalán nem lehangoló, ha tudunk vele bánni. A szürke, otthonunk lakberendezésében igazán stílusos lehet, ha ezt a színt választjuk alapnak. Azt azonban tudni kell, hogyan bánjunk vele és a vele párosított színekkel, hogy ne legyen unalmas. A szürke alapszínnek, s mellette élénk színeket használva otthonunk lehet letisztult, egyszerű, minimalista, maximalista és modern egyaránt.

A szürke szőnyeg bárhová jó választás. Női, férfi és gyerek szobákba, nappalikba egyaránt tehetünk egy stílusos szürke szőnyeget. S mivel nagyon szeretjük a kényelmet, a szépet, szőnyeget helyezünk minden helyiségbe. De sokszor nem tudjuk milyen színű, méretű, anyagú szőnyeget válasszunk. Ekkor jöhet a szürke szőnyeg, mivel az minden stílushoz és szinte az összes színhez jó választás.

Modern szürke gyerekszőnyeg:

A vastag, puha szürke gyerekszőnyeg a gyerekszobában ezekkel a szép színes kisautó mintákkal egyben stílusos és játékos is. Van benne valami különleges, mert hiába gyerekszőnyegről van szó, nagyon ízléses darabnak számít.
A gyerekeknek fontos, hogy olyan szőnyeget válasszunk, ami sűrű szövésű, hogy ha azon támad kedvük rajzolni, kirakózni, játszani, akkor ne vesszenek el a játékok, mint tegyük fel egy hosszú szálú shaggy szőnyeg esetében.

Szőnyeg
Szőnyeg

Szürke padlószőnyeg, szürke nyírt szőnyeg!

A padlószőnyeg merőben más jellegű szőnyeg típus, mint a nyírt szőnyeg. Előbbi teljes egészében, az utolsó négyzetcentiméterig beteríti a szoba padlóját, a nyírt szőnyeget pedig oda helyezzük, ahová szeretnénk. Például egy szürke futószőnyeg az előszobában praktikus, ide egyértelmű, hogy nem burkolunk padlószőnyeggel.

Szürke padlószőnyeg a hálószobában, vagy a nappaliban?

Tökéletes, ha fiatalos, ha klasszikus, ha minimalista, ha modern stílust képzeltél el, egészen sokoldalúan burkolhatunk vele. A szürke szín titka, hogy tegyünk hozzá vidám, élénk színeket is. Például zöld növényeket, színesebb függönyöket, színesebb tapétát és egyéb kiegészítőket. Nagyon fontos megemlíteni a bútorokat, ha szürke padlószőnyegre esne a választás.
Ne legyen egyhangú, ne válassz fehér, fekete és szürke bútorokat. A legszerencsésebb a natúr, fa szín, ami a szürke padlószőnyeggel együtt egészen otthonos hangulatot teremt.

A szürke szőnyegek maximális trendiséget adhatnak otthonodnak, sőt, az irodahelyiségeknek, bemutatótermeknek, szalonoknak is. A szürke shaggy padlószőnyeg lágyságot, bájosságot ad egy gardróbszobának.

Bármilyen típusban választjuk, nem okoz csalódást.