Színvonalas területfejlesztés, területrendezési tervezés

A területfejlesztési terveket a kormányok végzik azzal a céllal, hogy javítsák az emberek jólétét azokon a területeken, ami aggodalomra ad okot a jelenlegi és a jövőbeli életkörülmények szempontjából.

Területfejlesztés, területrendezési tervezés átfogó bemutatására számíthat mindenki a varosfejlesztes.hu weboldalon, tehát kattintson ide bátran, ha erről az ágazatról   több mindent szeretne megtudni vagy éppen önnek is szüksége lenne egy területfejesztési tervezetre. A gazdasági körülmények kapják általában a legnagyobb figyelmet, de a gazdasági problémák (például a magas munkanélküliségi ráta, az alacsony jövedelemszint vagy a befektetési lehetőségek hiánya) szorosan összefüggenek a fizikai és társadalmi problémák széles skálájával. Ide tartoznak a nem megfelelő egészségügyi és lakhatási feltételek, a fizikai infrastruktúra hiányosságai (pl. vízellátás, hulladékártalmatlanítás, szállítási létesítmények), a környezetszennyezés, valamint az oktatási, szabadidős és szociális szolgáltatások hiányosságai. 2014-ben Szombathely Város Önkormányzata nevében a Városfejlesztés Zrt. csapata Az Integrált Településfejlesztési Stratégia – ITS kidolgozásával együtt elkészítette Szombathely Város Településfejlesztési Koncepcióját és az azt kísérő Alapítványi Tanulmányt is többek között.

A Településfejlesztési Koncepció és az Integrált Településfejlesztési Stratégia – ITS – célja volt a Szombathely társadalmi, gazdasági és környezeti szempontból fenntartható fejlődésének létrehozása a fenntartható városfejlesztés és a fenntartható városiasodás megsegítésével a szabályozási, valamint működési városfejlesztés összehangolt alapjain keresztül. 2004 novemberében „A szlovák-magyar határtelepek fejlődésének lehetőségei” címmel tanulmányt készítettünk a VÁTI Kht. megbízásából. Ha még több referenciát szeretne, kattintson a varosfejlesztes.hu-ra.