Suzuki swift fékbetét – gyári minőség a biztonság érdekében

A fékbetétek talán a legfontosabb biztonsági jellemzők autóinkban, ezért létfontosságú, hogy megértsük őket. Egy tipikus járműfékrendszer egy pár fékbetétből, egy féktárcsából és egy féknyeregből áll minden kerékhez. A betétek a féknyeregbe vannak beépítve úgy, hogy súrlódó anyaguk szinte érinti a féktárcsa két oldalát.

Suzuki swift fékbetét kapható alacsony áron az alkatreszek.hu weboldalon és itt megtekintheti Suzuki swift alkatrészeket valamint az árakat is az illusztrációkkal együtt. A fékpedál lenyomásakor a féknyeregben lévő hidraulikafolyadék mindegyik fékbetétet a forgó féktárcsa mindkét oldalához nyomja. Ez súrlódást eredményez, amely lelassul, és végül leállítja a járművet. Ha belegondolunk, hányszor történik ez az egyszerű művelet minden nap, héten, hónapban és évben – nem meglepő, hogy a fékbetétek fokozatosan kopnak, ezért rendszeresen cserélni kell őket. Erre nincsenek szigorú szabályok. Egy fékbetét-készlet 30.000 és 70.000 mérföld között tart – esetleg többet is. A betétek élettartamának egyik fő tényezője a jármű vezetési módja. Ha sokat vezet az autópályán, előfordulhat, hogy a fékbetétek hosszabb ideig tartanak, mintha többet autózna a belvárosokban és rövidebb utakon.

Ennek az az oka, hogy a városi utak több megállást és indítást igényelnek a jelzőlámpáknál, körforgalmaknál és csomópontoknál – így sokkal gyakrabban használják a fékeket, mint autópályán. A fékbetét kopásának másik tényezője a jármű által rendszeresen szállított tömeg, pl. négy vagy öt utas, teljesen megrakott csomagtartó, lakókocsi vontatása stb. Ha a jármű könnyebb, könnyebb lassítani és megállni, kevesebb fékerővel. Egy 5 fős család által használt jármű nyilvánvalóan nehezebb, mint mondjuk egy pár által használt jármű – így ugyanannyi idő alatt történő megállítása nagyobb nyomást igényel, és jobban megterheli a fékbetéteket. További információkért és részletekért keresse fel az alkatreszek.hu weboldalt.