Pszichiáter szakrendelés Budapesten profi szakember által!

A pszichiátria az orvostudomány azon ága, amely a mentális, viselkedési és érzelmi zavarok megelőzésére, diagnosztizálására és kezelésére összpontosít. A pszichiáter olyan orvos, aki a mentális egészségre szakosodott.

Pszichiáter szakrendelés Budapesten várja a foglaljorvost.hu weboldalon, tehát látogasson el hozzánk még ma és tekintse meg a szakrendelés információit.  Bár szakmáik sok tekintetben átfedik egymást, a pszichiáterek nem azonosak a pszichológusokkal. A pszichiáterek olyan orvosi képzésben részesülnek, amely lehetővé teszi számukra a gyógyszerek felírását és az eljárások elvégzését. A pszichológusok elsősorban tanácsadást és nem orvosi támogatást nyújtanak. Amikor időpontot kér egy pszichiáterhez, először megkérdezi a mentális és fizikai tüneteit. Ez magában foglalhat fizikai vizsgálatot, laboratóriumi vizsgálatokat és/vagy pszichológiai értékelést. A folyamat részeként hivatkozni fognak a Mentális zavarok Diagnosztikai és Statisztikai Kézikönyvére (DSM-5), hogy meghatározzák, milyen mentális betegsége lehet.

A mentális egészségügyi problémákat nem szabad pusztán olyan gyengeségként felfogni, amelyet egy személy egyszerűen le tud küzdeni, mivel ezek rendkívül problémás és fogyatékos állapotok lehetnek, és világszerte a lakosság nagy részét érintik. A mentális egészségügyi problémákat kezelni kell, mielőtt súlyos zavarokat okoznának a családokban, kapcsolatokban és közösségekben. A pszichiáter olyan orvos, aki a mentális egészségügyi és érzelmi problémák diagnosztizálásával, kezelésével, és megelőzésével foglalkozik. A pszichiáter négy éves kötelező orvosi képzést végez, mielőtt a pszichiátria területére szakosodna. Amennyiben többet tudna meg, kattintson a foglaljorvost.hu-ra.