Pizza készítés otthon pizza kemencében

Vajon mitől olyan finom a nagymama által készített sütemény és pogácsa? Mitől annyira ízletes és hibátlan az édesanyánk által elkészített kedvenc fogásunk? Biztosan benne van az évek és a tapasztalat, azonban a megfelelő eszközök és készülékek is elősegítik ezt. Na, meg persze egy nagy adag szeretet.

Pizza kemence az egyik titok, amivel igazán finom ételeket, különösen pizzákat tudunk készíteni. Lehet próbálkozni a hagyományos sütővel is, de előre eláruljuk, hogy abban biztosan nem lesz olyan ízletes és finom az étel, mintha a kemence belsejében készült volna. Ma már egyáltalán nem számít egyedinek, hogy a teraszon egy pizza kemence is helyet kap. Ha szívesen mélyedünk el a gasztronómia bugyraiban és kísérletezünk a legkülönfélébb finomságokkal, akkor a pizza sem maradhat ki a repertoárból. Habár a sütőben vagy a serpenyőben készült pizza is finom, azonban ezek meg sem közelítik ízben és állagban a kemencében készült társukat. Egy kicsit olyan, mint amikor a Nápolyban készült tradicionális pizzát próbáljuk összehasonlítani a pékségben kapható szeletekkel.

Ha igazi olasz pizzát szeretnénk készíteni otthon, akkor szükségünk lesz egy kemencére. Többféle lehetőségünk van ezen a téren. Például az Ooni termékei rendkívül népszerűek, mivel nagy előnyük, hogy számos kiegészítőt lehet kapni hozzájuk, illetve nagyon könnyen hordozhatók, vagyis nem csupán otthon, hanem akár a nyaralás során is élvezhetjük a finom, saját kezűleg készített pizzák nyújtotta ízélményt. A másik sokak által kedvelt márka a Witt, mely azért olyan populáris, mert innovatív, szabályozható égőrendszerrel vannak ellátva a termékeik. Kezdők és haladó pizza készítők számára is kiváló, mert pontosan beállítható az égés intenzitása és a hőmérséklet, ami megkönnyíti a sütést.