Öt pontban arról, hogy miért szedd pontokba a webszövegeket

A pontba szedett listák nagyszerű lehetőséget kínálnak, ha egy szürke szövegfalat kell megtörni. Egy bekezdés listává történő átírása lehetővé teszi, hogy felhívja a figyelmet a fontos információkra. Az olvasó gyorsabban megtalálja ezeket az elemeket, amikor átkutatja az oldalt. Azt is tapasztalhatod, hogy hatékonyabban és eredményesebben kommunikálhatsz, ha a szöveget felsoroláspontokká rövidíted.

Kilkkelj ide és olvasd el öt pontban, hogy miért szedd pontokba a webszövegeket, az atpszovegiras.hu weboldalon. A pontokba szedett lista legalapvetőbb előnye az, hogy megvizsgálod a felsorolásjelek elhelyezését. Egyes szoftveralkalmazásokból hiányoznak a jó alapértelmezett felsorolások. Lehet, hogy egy felsorolás túl kicsi vagy túl távol van a hozzá tartozó szövegtől. Fontold meg, hogy a pont színének módosításával színt adjon a listához. A szín felhívja olvasója figyelmét a listára. Válassz olyan színt, amely illeszkedik a márkához és az oldaldizájnhoz. Győződj meg arról, hogy elegendő kontraszt van a pont és a háttérszín között, hogy megfeleljen a kisegítő lehetőségek színkontrasztjára vonatkozó szabványoknak a látássérült olvasók számára. És végül vedd figyelembe az oldal általános színét. A pontoknak nem kell kis kerek pontoknak lenniük. A szoftvere más alakzatokat is kínálhat, amelyeket könnyen meghatározhat a pont helyett. Használhat ikongrafikát is a pontjaihoz.

Nem korlátozódik arra, hogy ugyanazt a felsorolásjel ikont használja a lista összes pontjához. Ha vannak olyan ikonok, amelyek jól ábrázolják az egyes listaelemeket, variálhatod a pontokat. Néha a felsorolásjeles listának nem kell pontozott listának kinéznie. Ha a listaelemek tömörek, például egyszerű főnévi kifejezések, egy sor vízszintes négyzet kiváló alternatívája lehet a függőleges listának. További részletekért megéri benézned az atpszovegiras.hu weboldalra.