Ősszel nagyobb eséllyel szenvedünk balesetet

Évről évre megfigyelhető a közúti balesetek kapcsán, hogy míg az év elején csökken a balesetek száma, úgy ősszel akár meg is kétszereződhet.

Az őszi balesetek megnövekedett információ a weboldalon található. Most, hogy beköszöntött az ősz, különösen oda kell figyelni az utakon. Még alig kezdődött el az ősz és máris több súlyos baleset történt, sőt halálos végkifejletű balesetről is beszámolt az ORFK, vagy másként az Országos Rendőr Főkapitányság. A balesetek megszaporodásának okai közt említhetjük a rosszabbodó látási viszonyokat és a csapadék miatti csúszós aszfaltot. Az őszi időjárás akár a tapasztalt autósokat is próbára teheti, így érdemes fokozottan odafigyelni. Sokat tehetünk saját biztonságunk érdekében, ha gumivásárlásnál odafigyelünk az abroncs mintázatára, menettulajdonságaira. Továbbá a közlekedési szabályok betartása is csökkenti egy esetleges baleset esélyét.

A tapasztalt autósofőröknek valószínűleg mondani sem kell, hogy mennyire fontos, hogy gumivásárlás során ne csak az árat vegyék figyelembe, mint kritériumot, de az abroncs tulajdonságait is tartsák szem előtt. A kellő körültekintéssel megválasztott gumiabroncs hozzájárul az autó könnyebb irányíthatóságához, a megfelelő úttartáshoz, valamint a fékezési távolságot is képes csökkenteni. Ugyanakkor nem árt őszintének lenni magunkhoz és a vezetési stílusunkhoz passzoló gumit megvásárolni. Ha már szóba került a vezetési stílus, akkor a sebességhatárok betartása is fontos dolog, hisz nem csak saját, de a közlekedés többi résztvevőjének életét is biztonságban tudhatjuk általa. Ráadásul az autó és a pénztárca szempontjából sem mindegy, hogy milyen gyakran lépjük át a sebességhatárokat. A felelősségteljes vezetés által megóvható a többi közlekedő élete!